Z návěsu se při nehodě vysypal do pole síran amonný, který se používá jako hnojivo. | foto: Policie ČR

Řidič tahače se vyhýbal srážce s autem a vyklopil do pole návěs hnojiva

  • 6
Policie hledá viníka dopravní nehody poblíž Nechanic na Královéhradecku. Podle řidiče kamionu ji způsobil šofér osobního auta, jemuž se náklaďák musel vyhnout. Přitom ale sjel na krajnici a převrátil se.

Nehoda se stala v pondělí před 14. hodinou na silnici druhé třídy mezi obcemi Lubno a Dolní Přím. Bílé osobní auto vjelo částečně do protisměru. Aby se řidič kamionu vyhnul srážce, musel najet co nejvíce vpravo, kde se pod ním utrhla krajnice.

„Nákladní vůz skončil v příkopě napříč přes silnici. Návěs, ze kterého se vysypal převážený náklad do příkopu a na přilehlé pole, se převrátil na pravý bok,“ popsala hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Řidič nákladního vozu z nehody vyvázl bez zranění. Kamion převážel náklad síranu amonného, který se používá jako hnojivo. Téměř celý obsah návěsu skončil v poli. Škoda se předběžně odhaduje na 630 tisíc korun.

„Ze soupravy při nehodě neunikly provozní kapaliny, nicméně skončila v tak nešťastné pozici, že její vyproštění zabralo hasičům několik hodin,“ popsali na svém Facebooku dobrovolní hasiči z Nechanic, kteří na místě zasahovali spolu s profesionální jednotkou z Hradce Králové.

Policie silnici kvůli vyprošťování soupravy na tři hodiny zcela uzavřela a odkláněla dopravu po objízdných trasách. Při odklízení vysypaného hnojiva již pouštěla dopravu kyvadlově.

Nyní policisté pátrají po řidiči bílého osobního vozu, který celou situaci zavinil. „V tu dobu jel od Dolního Přímu na Lubno, neučinil opatření daná mu zákonem a z místa nehody ujel,“ uzavřela Kormošová.

Místo nehody bylo tři hodiny neprůjezdné.

Místo nehody bylo tři hodiny neprůjezdné.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz