Hasiči museli odstřihnout střechu, aby se k řidiči dostal lékař. | foto: HZS Královéhradeckého kraje

U Náchoda sjel řidič do příkopu a mezi stromy, lékař mu už nepomohl

  • 0
Řidič osobního auta zemřel ve čtvrtek brzy ráno při nehodě v kopci ve Vysokově u Náchoda. Nedaleko od čerpací stanice vyjel ze silnice první třídy a havaroval mezi stromy. Policie vyšetřuje příčiny nehody.

Po půl sedmé ráno vyjeli k nehodě profesionální hasiči z Náchoda a Jaroměře. Řidič mířil osobním autem směrem od České Skalice k Náchodu, ale sjel do příkopu, kterým projel. Poničené vozidlo zůstalo stát na levém boku mezi stromy.

„Po příjezdu na místo hasiči zahájili vyprošťování řidiče, který v době jejich příjezdu již nejevil známky života. Kvůli zhoršenému přístupu k vraku vozidla byli hasiči nuceni za pomoci hydraulických nůžek odstřihnout celou střechu vozidla a umožnili tak přístup zdravotníků k řidiči. Přivolaný lékař bohužel u muže po chvíli konstatoval smrt,“ uvedl mluvčí hasičů Ondřej Sezima.

Nikdo další nebyl při nehodě zraněn. Hasiči vyprostili tělo muže z vozidla a předali ho pohřební službě. Poté vrak automobilu uvolnili a prořezali poničené stromy.

„Dosud nevíme, proč řidič vyjel ze silnice. Bližší údaje dostaneme, až bude po pitvě,“ řekla policejní mluvčí Eva Prachařová.