Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Iveta Lhotská, MAFRA

Řidič srazil autem známého, pak na něj údajně vytáhl nůž

  • 0
Auto srazilo ve úterý navečer chodce v Hradci Králové. Podle policie se řidič s poškozeným znali a po střetu mezi sebou měli další potyčku, které z vozu přihlížely i dvě děti. Verze obou mužů se však rozcházejí a policie zatím nechce komentovat, kdo z dvojice byl agresor.

Událost se odehrála krátce po 18. hodině. Řidič, který vezl v autě dvě děti, narazil do chodce. Podle policie se oba muži znali, není vyloučené, že byli dokonce příbuzní.

„Ti dva účastníci se znali, ale jejich příbuzenský vztah nebo něco takového nemůžeme komentovat,“ řekl iDNES.cz hradecký policejní mluvčí Ondřej Moravčík.

Podle televize Nova řidič po střetu vystoupil, vytáhl nůž a sraženého pořezal na rukou. Ten údajně předtím přeletěl přes kapotu a vyvrátil dopravní značku, ale vážné zranění podle televize nemá.

„Skutečně po nehodě došlo k incidentu mezi oběma muži, ale v tuto chvíli přesně nevíme, jak se situace odehrála a kdo byl agresivnější. Výpovědi stále probíhají a vyjádření účastníků se rozcházejí. Zatím pracujeme s verzí od svědků,“ odmítl Moravčík komentovat podrobnosti incidentu.

Vyšetřovatelé pracují jak s variantou, že útočníkem byl řidič, tak i s možností, že chodec nehodu způsobil sám, na auto naskočil a poté to mohl být on, kdo vyvolal další konflikt.

Dvě malé děti celé události přihlížely. Řidič s nimi pak z místa ujel. Policie po něm vyhlásila pátrání a našla ho až po třech hodinách.

„Našli jsme i obě děti a jsou v pořádku,“ potvrdil mluvčí. Policie zatím incident řeší jako dopravní nehodu, to se však může změnit.