U Trotiny na hlavním tahu mezi Jaroměří a Hradcem Králové se osobní vůz střetl...

U Trotiny na hlavním tahu mezi Jaroměří a Hradcem Králové se osobní vůz střetl s kamionem (11.10.1019). | foto: Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje

Při střetu s kamionem z osobního auta vyletěl motor, spolujezdec zemřel

  • 11
Tragická nehoda ráno zastavila provoz na hlavním tahu z Jaroměře na Hradec Králové. Mezi Trotinou a Lochenicemi se osobního auto čelně střetlo s kamionem. Ze zdemolovaného Volkswagenu Golf hasiči vyprostili jednadvacetiletého řidiče i 35letého spolujezdce. Ten v nemocnici na následky zranění zemřel.

Nehoda se stala kolem šesté hodiny ráno na silnici I/33.

Náraz byl tak silný, že z červeného volkswagenu vyletěl motor a skončil několik metrů od nehody na kraji vozovky u svodidel. 

Ze zcela zdemolovaného osobního auta museli hasiči hydraulickým zařízením vyprostit dva zaklíněné lidi, kteří utrpěli vážná zranění. 

„Na místě spolupracovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Zraněné si převzali do péče záchranáři, hasiči jim asistovali při poskytování první pomoci,“ uvedla mluvčí krajského sboru hasičů Martina Götzová. 

„Jednadvacetiletého řidiče i jeho 35letého spolujezdce z osobního automobilu hasiči předali do péče zdravotníkům, kteří je s vážnými zraněními ihned transportovali do hradecké fakultní nemocnice. I přes jejich veškerou snahu však spolujezdec v nemocnici zemřel. Řidič nákladního vozu vyvázl bez zranění,“ řekla mluvčí policie Eva Prachařová

Kvůli nehodě byla silnice několik hodin uzavřena, tvořily se kilometrové kolony.

„Řidič osobního auta z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím kamionem. Nehodu dále vyšetřujeme. Od 10:45 hodin je silnice v obou směrech znovu průjezdná,“ doplnila Prachařová.

U Trotiny na silnici I/33 se srazil kamionem s osobním vozem.

U Trotiny na silnici I/33 se srazil kamionem s osobním vozem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz