Škoda Fabia zapadla v Častolovicích do výkopu (20.5.2018).

Škoda Fabia zapadla v Častolovicích do výkopu (20.5.2018). | foto: Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje

Fabia zapadla uprostřed silnice do výkopu, řidič si díry v zákazu nevšiml

  • 143
Dvaasedmdesátiletý řidič modré Škody Fabia vjel v neděli odpoledne na hlavní silnici v Častolovicích na Rychnovsku do zákazu a zapadl uprostřed cesty do výkopu. Lehce se zranil a skončil v nemocnici. Policii řekl, že si díry nevšiml.

Nehoda se stala okolo půl šesté odpoledne v Masarykově ulici v centru obce. Řidič projel přes tamní kruhový objezd a pokračoval do zákazu. 

Silnice zde byla rozkopaná pouze v neděli.

„Vycházel z předpokladu, že cesta bude průjezdná, neboť den předtím tento úsek bez problémů projel. Přijížděl sice v opačném směru, přesto se rozhodl zariskovat. Zastavil až po zhruba padesáti metrech, kdy ucítil náraz a aktivované airbagy. I když jel pomalu, nestačil zareagovat na překážku ve vozovce a zapadl přední částí vozidla do výkopu,“ popsala mluvčí krajské policie Lenka Burýšková.

Alkohol řidič před jízdou nepil, škoda je předběžně 30 tisíc korun. „Přestupek, za který ve správním řízení hrozí řidiči sankce ve výši od 1 500 do 2 500 korun, bude postoupen příslušnému správnímu úřadu,“ dodala Burýšková.

Z výkopu na odtahovku

Fabii musel z výkopu dostat ven až vyprošťovací hasičský vůz. „Z výkopu vozidlo přeložili rovnou na odtahovou službu,“ doplnila mluvčí z krajského sboru hasičů Martina Götzová.

Nehoda zaujala i řadu uživatelů na facebookové skupině Pomáhat a chránit - dopravní situace pro východní Čechy. „Z pohledu řidiče to tam vypadalo jako vyfrézovány pruh. Mladý pán s Audi zabrzdil půl metru před tím,“ napsal uživatel pod přezdívkou Korey Z Koreje, který z nehody pořídil i fotografii.

Tomáš Tomcat Bulíř s nadsázkou na Facebooku nastínil, jak by se podobné situace daly řešit. „Kdyby tam udělali skokanské můstky a zvýšili rychlost, nemusely by tam být zákazové značky,“ uvedl.