U Jaroměře auto vyjelo ze silnice a skončilo na železniční trati, kde do něj narazil vlak (15. 1. 2019). | foto: Policie ČR

Vůz po smyku dopadl na koleje. Řidička unikla těsně před nárazem vlaku

  • 4
Štěstí v neštěstí měla řidička, která odpoledne havarovala u Jaroměře. Po smyku její vůz vyletěl ze silnice až na souběžnou železniční trať. Krátce poté, co se žena dostala z auta ven, do něj narazil vlak.

Vážná nehoda se stala u Semonic na předměstí Jaroměře na silnici I/33 kolem půl druhé odpoledne. Žena ve Fordu Focus combi mířila od Hradce Králové k Jaroměři.

„Pravděpodobně dostala smyk, vůz vyjel vpravo mimo vozovku, dostal se přes příkop až na vyvýšený násep a skončil na železniční trati. Do vozidla na kolejích poté narazil osobní vlak přijíždějící od Hradce Králové,“ uvedla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Zraněná řidička se ale včas dostala z auta ven. Jestli dokázala vylézt sama, nebo ji vytáhli svědci, ale policisté neupřesnili. 

Pro ženu pak přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, který ji transportoval do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Asi půl hodiny po přistání vrtulníku byla silnice ještě zcela uzavřená, pak policisté začali řídit provoz kyvadlově. Na místě zasahovali i hasiči.

„Kvůli zranění nebylo možné řidičku podrobit testu na alkohol, policisté si proto vyžádali odběr krve,“ doplnila policejní mluvčí.

Přesnou příčinu nehody zjišťují náchodští dopravní policisté. Podle policie ve vlaku cestovalo přibližně 93 lidí, nikdo nebyl zraněn.