Seniorka zůstala po srážce zaklíněná v prostoru pod motorem, vyprostit ji museli hasiči. | foto: Policie ČR - OŘ Náchod

Seniorka si cestou z nákupu chtěla zkrátit cestu, zemřela pod náklaďákem

  • 41
Nákladní vůz jedoucí v koloně srazil v centru Náchoda třiašedesátiletou ženu, která se snažila přejít mimo přechod pro chodce. Seniorka zraněním na místě podlehla.

Tragická nehoda se stala v úterý krátce po třetí hodině odpoledne v Plhovské ulici nedaleko obchodního domu Lidl. Žena šla z nákupu a chtěla si zkrátit cestu, aby nemusela až k přechodu pro chodce na křižovatce ulic Tepenská a Plhovská.

„Vstoupila bezprostředně před nákladní vůz jedoucí v koloně vozidel ve směru od Červeného Kostelce. Vůz ji kabinou srazil na silnici a žena se dostala až pod kabinu, kde zůstala zaklíněná pod motorovou částí,“ uvedla náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová.

Z prostoru pod motorem museli seniorku vyprostit hasiči, kteří ji okamžitě předali posádce záchranky. Lékaři však již nemohli nic dělat, žena svým zraněním na místě podlehla.

„Alkohol u řidiče nákladního vozidla byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. U zemřelé chodkyně byla nařízena zdravotní pitva,“ dodala Prachařová s tím, že policie nehodu nadále vyšetřuje.