Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Motorkáři jezdili po chráněných místech Krkonoš, strážci parku je natočili

Strážci Krkonošského národního parku natočili další vandaly na terénních motorkách, kteří drancovali chráněné území Krkonoš. Strážci prosí veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti jezdců.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslíte tuhle - celým jménem i spodtitulem takto:

"Naučná stezka Zkáza krkonošského lesa?" – o kůrovci, který zabíjí smrky v Obřím dole, ale celý les zabít nemůže.

Stejně bych doporučil návštěvu Šumavy. Podle té poznámky o "vlhkých rašeliništích všude" o ní nic nevíte.

0 1
možnosti

Lesní zákon umožňuje jízdu lesem, technopárty, sportovní závody, táboření, rozdělávání ohňů, rušení klidu... se souhlasem majitele lesa. Pokud jde o střílení psů, koček, škodné zvěře, ale i pastevecké zvěře... to řeší myslivecký zákon a jde o ochranu a chov volně žijící zvěře.

Řešení je tady čistě majetkové. Stačí si ten les koupit.

Níže řešíme, že jízda v lese je nepřípustná. Zákon ale umožňuje výjimku.

0 0
možnosti

Podle zákona o ochraně krajiny je v CHKO (podobně jako v lesích) veškerá sporná činnost možná jen se souhlasem orgánu ochrany přírody.

Sporné je užívání účelových komunikací. Kde neplatí dopravní předpisy, dopravní policie zde nemá pravomoc, řidič nepotřebuje řidičské oprávnění, zákaz vjezdu zde není jasně vymezen.

0 1
možnosti

Mám za domem Milovice a ty slavné lesy a pláně po ruské armádě. Rusové běžně po lesích cvičili. Všude jsou tu v lese tankové okopy a postavení kruhové obrany.

Teď divoké koně a zubři... Jenže k tomu tlupa zlatokopů.

V Kbelu je motokrosové závodiště. Chytře strčené do lesa. Trénuje a závodí se o víkendech. Jdete do lesa na houby a kam se vrtnete, všude hukot motorek. Celý víkend.

V druhém lese strčená skládka toxického odpadu. Osobně ji zařizoval Klaus a chválil zdejší ODS za příkladné podnikání. ODS má dodnes radnici. Je to skládka pro Pražáky na odpad co produkuje Malešická spalovna.

Z druhé strany lesa outdoorové aktivity, dvě letiště, tankodrom, střelnice, věznice, dětský zábavný park a ochrana přírody se zubry. Tady si s klidem zajezdíte s tankem. Koukněte se na letecké fotky. Zubři vedle užívaného tankodromu. Chtěla se sem dostat Škodovka se zkušební drahou...

Takový příklad v reálu, jak je to s nedotknutelností a ochranou lesa vypadá běžně a že se motosporty a zubři dají nasázet vedle sebe. Že to CHKO s požadavky nemusí přehánět.

2 0
možnosti

Mozna by stalo za to Krkonose uplne uzavrit a nasadit tam medvedy. Mozna by je to pak odradilo poflakovat se po lese :)

0 0
možnosti

Na FB KRNAPu teď řeší upozornění turistů, že na Sněžce řvou medvědi. Tak tam ochranáři vysvětlují, že jde o říji jelenů. Medvědi u nás byly vystříleni. Nemusíte mít ani toho medvěda, na vyplašené turisty medvědy v KRNAPu. ;-D

0 0
možnosti

Bádám nad tím, kdo zničil Sněžku? Korupce jako hrom. Poláci si postaví mamutí hotel pod Sněžkou a velkokapacitní lanovku na Sněžku a český KRNAP jako strana dotčená k tomu nemůže říct ani popel? Kdo udělal ze Sněžky komerční Václavák na rýžování polských peněz?

Přitom, polský a český KRNAP. CHKO. Jak je tady možná komerční atrakce? (A dle mého soudu, součástí byznysu tohoto hotelu je i Adršpach. Stejná situace. Poláci rýžují. A čeští ochránci CHKO běsní a šikanují Čechy.)

Pomalu mi to dochází. To vše se odehrálo se souhlasem české CHKO. Korupce, posametová krátkozrakost nebo hloupost. Prostě český KRNAP povolil Polákům udělat si z Krkonoš Disneyland. Ochrana přírody šla k čertu. A tam kde nejde o Sněžku a špinavý byznys, budou "strážci" parku šikanovat české uživatele Krkonoš. Na to se cítí. Rv

(Rozhodně ty motorkáře neschvaluji. Jen zpochybňuji tu fašistickou zelenou ubohou rétoriku v textu, která dělá ze zdejších CHKO pro jejich návštěvníky peklo. Motorkáři jsou jaksi bokem...) Rv

1 1
možnosti

Základní opatření, závora na vjezdu. Případně šikana, kterou projde "S" pouze chodec turista. KRNAP budky se závorami místy má.

Jenže potřebujete zajistit volný průjezd biřiců z KRNAPu, co si tady dělají co chtějí a jedou si čím chtějí, potřebujete zajistit volný průjezd majitelů hotelů a jejich hostů a potřebujete zajistit dálnici pro bezohledné cyklisty nejlépe s motorem. To je přece moderní. A také tady bude jezdit nějaká ta těžba lesa a zásobování. Rv;-D

Takže KRNAP je nakonec volně průjezdný max. ošetřený nějakou tou dopravní značkou, protože se to tak motorizovaným správcům CHKO hodí do krámu. Rv;-D

Jezdit smradlavými stoletými auťáky do CHKO ošetřovat veverky a hrát si na zelenou elitu mezi ostatním lidským odpadem, je přece prima životní poslání. ;-D

(Měl jsem kamaráda z ochrany lesa. To byly historky. Jak štve psi na trempy. Jak fízluje v křovíčkách návštěvníky lesa... A jak je na to všechno hrdý. Jak je život králíka mnohem cennější, něž nějakého člověka, co se neumí v přírodě chovat - ehm, tak jako on.) ;-D

0 2
možnosti

A uplne stejne drancuji i soukrome pozemky, majitele jsou frustrovani, protoze zodpovedne organy jen krci rameny a tak ze zoufalstvi natahnou drat pres cestu.. A pak jsou castovani, ze jsou vrazi..Ukazka pravniho statu v praxi.. mozna tak pravni dzungle..

1 0
možnosti

Kamarádka má u louky řetěz na zámek přes cestu a cedule. Občas jí krmení nějaká čtyřkolka zničila.

Pak popisuje další konflikty. Stěhují se sem Pražáci, nerespektují vůbec nic, dali přece miliony za bydlení v přírodě u Prahy. Z louky vyháněla rodinu s dětmi - že prý přece té trávě neublíží... Běžní jsou cyklisté, pejskaři. Stezka vyšlápnutá napříč soukromou loukou. Ono jde o to, že Češi jsou národem panelákových sobců.

Neházel bych vše na motorkáře. ;-)

3 0
možnosti

Ne, oni si nespletli NP s motokrosovou dráhou, oni chtěli vyjádřit, že jsou páni světa a na pravidla vašeho NP kašlou, protože jim patří jezdící stroje. Poněkud zaspali dobu, protože vlastnictví jezdeckého koně nebo cestovního kočáru znamenalo, že je dotyčný pan Někdo, už před dlouhým časem. Dnes má nějaký stroječek každý eček.

5 0
možnosti

Dostal mě mamutí hotel v Polsku pod Sněžkou. Vede od něj lanovka k úpatí Sněžky, co sem lifruje stovky turistů - Poláků, Němců, Rusů. Na naší straně zase monstrum Stezka korunami stromů v Jánkách...

Zelený flek Jizerky - Krkonoše máme s Polskem srovnatelný. Poláci si vykolíkovali KRNAP o šířce 1-2 km. Plno hor a zeleně vůbec nemají potřebu zařazovat do národního parku. Češi si vykolíkovali KRNAP o šířce cca 10 km. Města jako Špindl, Pec, Velká Úpa, Rokytnice, Harrachov... se staly omezenými ostrůvky v moři chráněné zeleně. V tomto kraji se žít nedá. Život lidí je vytěsněn mimo CHKO.

Je to vidět z hranic. Na polské straně rostou obce a výstavba až k úpatí hor. Na české straně jen pustiny Sudet.

A samozřejmě, ten mamutí hotel v Polsku je na hranici KRNAPu. Otřesná stezka korunami stromů, to samé. KRNAP začíná 200 m od ní.

A kde jsou Jánky a kde je Sněžka? My se budeme omezovat, pronásledovat zlé motorkáře, když vjedou do lesa někde za vesnicí u Vrchlabí. A Poláci si postaví byznys na chráněné české přírodě a natlačí sem a zkasírují tisíce výletníků.

Docela trapas, s celým KRNAPem. Rv

(A když Sudety, řekl bych, že Poláci umí prokazovat, co je jejich území. Se všemi CHKO mám pocit, že státní hranice České republiky spíš vymezují hranice CHKO. Za ní je země nikoho a zelených teroristů.) ;-D

0 6
možnosti

Motorkáři nesmí jezdit ani v lese mimo CHKO. Takže jaksi příspěvek mimo mísu.

9 1
možnosti

Trochu soli do sedinky a už se v lese neobjeví a na motorku dlouho nesednou a bude klid a ticho v lese.

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Plechový úkaz s atmosférou devadesátek. Polská tržnice dál láká zbožím i cenami

18. dubna 2024

Premium Rázovitá tržnice táhne do polského pohraničního městečka Kudowa Zdrój tisíce Čechů. Autobusy sem už...

Zranitelné místo domácností bývá router, říká expert na kyberbezpečnost

15. dubna 2024

Premium Doba, kdy stačilo nainstalovat antivirus a byli jsme chráněni před kybernetickými útoky, je dávno...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zloději očesali nové vozy u autosalonu, škoda se šplhá ke dvěma milionům

19. dubna 2024  10:47

Dva muži s pestrou trestní minulostí způsobili škodu za téměř dva miliony korun, když se v...

Dvouletý chlapec se zavřel do boxu na balíky, hasiči museli dvířka vypáčit

12. dubna 2024  16:20

Malý hoch v Jičíně se ve čtvrtek zavřel v jednom ze samoobslužných boxů na balíky. Na pomoc mu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vítr po celém Česku lámal stromy a zastavil vlaky. Poryvy shodily i posed

16. dubna 2024  9:20,  aktualizováno  13:06

Silný vítr v noci na úterý lámal stromy po celé zemi. Jen v Královéhradeckém kraji hasiči...

Řidič na stavbě vypil lahev vodky a převrátil tatru, nadýchal tři promile

19. dubna 2024  12:55

Během pracovní doby popíjel na stavbě dálnice nedaleko Hradce Králové sedmačtyřicetiletý řidič...

Zloději očesali nové vozy u autosalonu, škoda se šplhá ke dvěma milionům

19. dubna 2024  10:47

Dva muži s pestrou trestní minulostí způsobili škodu za téměř dva miliony korun, když se v...

Zatím to vypadá, že na tom jsme dobře, říká trenér hradeckých cyklistů Fiala

19. dubna 2024  8:15

Mají za sebou necelé dva měsíce závodění v hodně obměněném složení oproti minulým sezonám. A před...

Plechový úkaz s atmosférou devadesátek. Polská tržnice dál láká zbožím i cenami

18. dubna 2024

Premium Rázovitá tržnice táhne do polského pohraničního městečka Kudowa Zdrój tisíce Čechů. Autobusy sem už...