Sypač jel při údržbě po chodníku v ulici Milady Horákové v Hradci Králové a vážně zranil chodkyni (21. 1. 2022). | foto: Policie ČR

Seniorku v Hradci na chodníku vážně zranil sypač, policie hledá svědky

  • 7
Sypač, který pracoval minulý týden v pátek na údržbě chodníků na Moravském Předměstí v Hradci Králové, srazil třiaosmdesátiletou ženu. Řidič jel s výstražným světlem, avšak chodkyně se pohybovala stejným směrem. Policisté vyzvali, aby se přihlásili svědci.

Nehoda se stala 21. ledna krátce po 11. hodině na sídlišti v ulici  Milady Horákové.

Šestačtyřicetiletý řidič jel s nákladním autem po chodníku od tamní základní školy směrem k supermarketu Albert, týmž směrem šla chodkyně.

Seniorka utrpěla těžké zranění a záchranáři ji převezli do nemocnice.

Policisté zjistili u řidiče dechovou zkouškou, že před jízdou nepil alkohol. U ženy byl vzhledem ke zranění nařízen odběr krve.

„Žádáme občany, kteří by mohli poskytnout jakoukoliv informaci vedoucí k objasnění přesné příčiny nehody, aby zavolali na linku 158 nebo se dostavili přímo na policejní služebnu v Malšovicích,“ požádala mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz