Odhalená pěstírna marihuany v podzemních kontejnerech na Broumovsku | foto: Policie ČR

Muž z Broumovska vypěstoval v zakopaných kontejnerech půl tuny konopí

  • 88
Kriminalisté uzavřeli případ dvaačtyřicetiletého muže z Broumovska, který na svém pozemku pěstoval konopí ve třech zakopaných kontejnerech. Vydělal si zřejmě desítky milionů korun. U soudu mu hrozí trest od 10 do 18 let vězení.

Zásahová jednotka zatkla muže v obci poblíž hranic loni v březnu. Rostliny pěstoval bez povolení pod umělým osvětlením v podzemí. Zástěrkou byla farmářská činnost, jelikož pěstoval i legální konopí s nízkým obsahem THC.

Podle kriminalistů muž obchodoval s marihuanou už několik let. Část sušiny prodával v Česku a část v Polsku.

„Dohromady měl vypěstovat přibližně půl tuny marihuany a inkasovat desítky milionů korun,“ sdělila mluvčí hradecké policie Lucie Konečná.

Loni při domovní a nebytové prohlídce policisté u muže zajistili 196 rostlin konopí, ze kterých mohl vyrobit 18 kilogramů sušiny, a také 11 kilogramů usušeného materiálu. „Za to vše si mohl muž přijít na minimálně 1,5 milionu korun,“ uvedla loni mluvčí hradecké policie Lucie Konečná.

Policisté tehdy našli na místě také hnojivo, technologické příslušenství a vybavení k pěstování konopí.

Vyšetřovatel už krajskému státnímu zastupitelství předložil spisový materiál i s návrhem na podání obžaloby za zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

28. března 2022