Muž vykrádal auta zaparkovaná před mateřskými školami v Trutnově, Vrchlabí, ve...

Muž vykrádal auta zaparkovaná před mateřskými školami v Trutnově, Vrchlabí, ve Dvoře Králové nad Labem, na Náchodsku a v Jaroměři. | foto: Policie ČR

Hledaný bezdomovec vykrádal auta rodičům, když vedli děti do školek

  • 6
Celostátně hledaný muž, který od léta řádil v okolí mateřských škol na Trutnovsku a Náchodsku, skončil ve vazbě. Devětatřicetiletý bezdomovec se zaměřoval na cennosti v zaparkovaných autech v době, kdy rodiče odváděli své děti do školky. Škoda se šplhá ke 150 tisícům korun.

„Muž se podle kriminalistů od července letošního roku do současné doby dopustil v jednadvaceti případech protiprávního jednání zejména v Trutnově, když násilím vnikl do zaparkovaných vozidel před mateřskými školkami, právě v době odvodu dětí do zařízení,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Bral kabelky, mobilní telefony, peněženky, kreditní karty a další osobní věci. Cennosti v osobních vozidlech ho podle policistů zlákaly také ve Vrchlabí, ve Dvoře Králové nad Labem, na Náchodsku a ve dvou případech zamířil i do Jaroměře.

„Nepoctivce, který byl osobou v celostátním pátrání, vypátrali trutnovští policisté díky osobní znalosti při běžném dohledu nad veřejným pořádkem ve městě,“ dodala mluvčí trutnovské policie.

Při výslechu se vyšetřovatelům muž doznal. Uvedl, že kradl z důvodu nouze o zaměstnání a že nemá kde bydlet. Způsobil škodu dosahující téměř 150 tisíc korun.

V úterý trutnovští kriminalisté muže obvinili ze spáchání zločinu krádež, přečinu poškození cizí věci a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 

Navrhli také umístit obviněného do vazby, čemuž soud vyhověl. S ohledem na to, že auta vykrádal i v době nouzového stavu, hrozí muži až osm let za mřížemi.