Chci peníze, nebo tě bodnu. Lupič s nožem v noci přepadl spící rodinu

  • 75
Recidivista ozbrojený nožem přepadl o víkendu spící rodinu v domě v Podhorním Újezdě na Jičínsku. Pachatel chtěl peníze a zlato, obyvatelům domu vyhrožoval pobodáním. Před přivolanou policií se marně snažil utéct. Kuchyňský nůž, který použil, našel psovod se psem Voxem.

Případ se stal v sobotu krátce po druhé hodině ráno. Čtyřiadvacetiletý pachatel se vloupal do domu, kde v patře s nožem v ruce vzbudil třiatřicetiletého muže. Vyhrožoval mu, že ho bodne, pokud mu nedá peníze.

Nůž použitý při loupeži v rodinném domě v Podhorním Újezdě na Jičínsku.

„Ruch v domě vzbudil sestru napadeného, která rozsvítila a šla se podívat, co se děje. Pachatel začal ohrožovat i ji. Napadený muž se chtěl sestry zastat, agresor však do něj strčil a shodil ho na schody. V tu chvíli se ženě podařilo mobilním telefonem zavolat policii,“ uvedla mluvčí krajské policie Eliška Majerová

Muži se vetřelce podařilo zahnat do přízemí, jak to dokázal, ale policejní mluvčí neupřesnila. Dole pak agresor už se dvěma noži začal ohrožovat také matku sourozenců. Dál požadoval peníze a zlato.

„V momentě, kdy hlídka z obvodního oddělení Hořice dorazila na místo, pokusil se o útěk. Policistům se ho však podařilo zadržet,“ řekla mluvčí.

Do akce vyrazil policejní psovod se psem Voxem, vycvičeným k vyhledání stop. Pes po chvilce na zahradě domu našel a označil kuchyňský nůž, který tam podezřelý zahodil.

Kriminalisté muže obvinili z přečinu porušování domovní svobody a zvlášť závažného zločinu loupeže, za což mu hrozí až deset let. Za stejný trestný čin v jiném případu mu dal už letos Okresní soud v Hradci Králové podmínku. Obviněný skončil ve vazbě.