Majitelka krejčovství z obce Hvozdnice oznámila, že jí před domem vyrostl...

Majitelka krejčovství z obce Hvozdnice oznámila, že jí před domem vyrostl rouškovník. Lidé roušky rychle rozebrali. | foto: archiv Zakázkového krejčovství Jana Rábová

Krejčová postavila před dům „rouškovník“, zájemci se na něj sesypali

  • 13
Ve Hvozdnicích na Královéhradecku se dají česat čerstvé roušky přímo z „rouškovníku“. S nápadem přišla majitelka zakázkového krejčovství. Za dva dny už rozdala kolem pěti stovek nově ušitých roušek, jenže zájem je obrovský. Lidi teď žádá, aby švadlenám dopřáli trochu klidu. A chce být hlavně inspirací.

Majitelka krejčovské dílny z vesničky u Hradce Králové vystavila v pondělí ráno na Facebooku fotku „rouškovníku“ s osmdesáti bavlněnými rouškami a okamžitě se strhla mela.

Nejenže lidé přicházeli k domu, další lidé majitelce neustále psali a telefonovali. Sama krejčová přiznává, že to nabralo mnohem větší obrátky, než čekala.

„Z nevinného šití pár desítek roušek pro blízké se stala událost, která má dosah už k milionu a půl lidí. Nepřetržitě nám voláte, píšete o další roušky. Nejsme schopni vyhovět tisícům lidí, jelikož šijeme na dvou strojích. A za hodinu jich uděláme pár desítek,“ krotila přílišný zájem Jana Rábová poté, co z rouškovníku zmizely všechny kusy.

Nabízíte pomoc potřebným? Dejte vědět přes iDNES.cz

Než pověsila před domem další našité roušky, příchozí je znovu rozebrali. Ještě přislíbila zájemcům nové roušky v úterý odpoledne a další ve středu ráno. Pak už však s rozdáváním nejspíš skončí.

„Plánujeme šít ještě během úterka a středy. Rádi bychom hlavně inspirovali další,“ podotýká Jana Rábová.

Její fotka rouškovníku sklízela díky od mnoha lidí. Někteří litovali, že ač bydlí nedaleko, ani se na ně nedostalo. Další sdíleli rady, jak si jednoduchou roušku ušít.

„Nechme se inspirovat a nechme vyrůst víc takových Rouškovníků po celé České republice, paní Jana je obrovský příklad pro všechny!“ poznamenala na profilu krejčovství Lenka Podhorná.