V Nevraticích hořela vojenská technika (16. 5. 2021).

V Nevraticích hořela vojenská technika (16. 5. 2021). | foto: Hasiči Ostroměř

Při požáru stodol shořela historická vojenská vozidla. Škoda je 1,5 milionu

  • 2
Dvě stodoly shořely v neděli nad ránem u domu v Nevraticích na Jičínsku. Oheň zničil historickou vojenskou techniku, která byla zaparkovaná uvnitř jednoho z objektů. Hasiči zatím neznají příčinu požáru.

Dispečer hasičů dostal hlášení o požáru krátce po třetí hodině ranní. Na místo vyjelo šest jednotek.

„Požár obou objektů byl v pokročilé fázi, na likvidaci plamenů nasadily jednotky několik vodních proudů. Celková plocha, kterou požár zasáhl, byla asi 20 krát 20 metrů,“ popsala mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Lokalizaci požáru ohlásil velitel zásahu krátce po čtvrté hodině, poté jednotky dohašovaly menší ohniska a kontrolovaly stodoly pomocí termokamery. Požár se podařilo zlikvidovat kolem půl osmé ráno.

„Příčina požáru zatím není známa. Vyšetřovatel hasičů provedl prvotní ohledání požářiště a přizval také vyšetřovatelskou skupinu z Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče,“ sdělila mluvčí.

V jedné ze stodol měl majitel několik historických vojenských vozidel. Škoda se odhaduje asi na 1,5 milionu korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hořice, Nový Bydžov a Jičín a dobrovolné jednotky z Ostroměře, Vysokého Veselí a Ohnišťan. Dobrovolní hasiči z Nového Bydžova a Hořic drželi zálohu na zbrojnici.