U Mezilesí zahynul osmnáctiletý mladík na kole, spadl pod kolo žacího stroje...

U Mezilesí zahynul osmnáctiletý mladík na kole, spadl pod kolo žacího stroje (9. 8. 2021). | foto: Policie ČR

Cyklista nedbal varování, objížděný žací stroj ho přejel a usmrtil

  • 608
Osmnáctiletý mladík na horském kole zemřel na Náchodsku, když jej na silnici míjel žací stroj. Cyklista nedbal varování od posádky doprovodného auta. Vyjel sice ze silnice, ale po trávě pokračoval dál podél vozovky. Při míjení se strojem zřejmě zavrávoral a spadl pod něj.

Tragická nehoda se stala v pondělí navečer na okraji Mezilesí na úzké vozovce. Cyklista mířil z vesnice ve směru na Sněžné.

Policie dosud zjistila, že mladík se patrně nechoval ohleduplně a ukázněně.

„Když se snažil vyhnout protijedoucímu samochodnému žacímu stroji značky Krone, najel mimo pravou část pozemní komunikace na posekaný travnatý pás a tam pokračoval v jízdě, a to i přes ústní upozornění od  řidiče doprovodného vozidla, jaké rozměry stroj má. Při míjení obou vozidel mladík s největší pravděpodobností nezvládl řízení, zavrávoral a upadl do prostoru levého zadního kola žacího stroje, který na něj vzápětí najel,“ popsala mluvčí hradecké policie Šárka Pižlová.

Cyklista na místě nehody zemřel.

Policisté zjistili dechovou zkouškou na alkohol, že řidič žacího stroje před jízdou nepil. I test na drogy měl negativní. U cyklisty nařídili soudní pitvu. Případ dál řeší náchodští kriminalisté.