Zloději se zaměřovali na knihy z oboru psychologie, ale odnesli si i knihu o zločinu. Ilustrační snímek

Zloději se zaměřovali na knihy z oboru psychologie, ale odnesli si i knihu o zločinu. Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

V knihkupectví zloději vzali 25 knih, byl mezi nimi i Zločin v Čechách

  • 0
Touha po vzdělání by mohla dva muže a ženu z Hradce Králové dostat až na dva roky za mříže. Policie je totiž podezřívá z krádeží v jednom z hradeckých knihkupectví. Podle policejní mluvčí si část knih přečetli, některé prodali do antikvariátu.

Dva šestatřicetiletí muži z Hradce Králové podle policie v polovině loňského září odcizili z knihkupectví v historické části Hradce Králové 25 nových knižních titulů za necelých deset tisíc korun.

"Jednalo se zejména o knihy z odvětví psychologie. Mezi tituly, které vzbudily jejich zájem, byla však například i kniha s názvem Zločin v Čechách. Zboží si měli ukládat do přinesených zavazadel a poté bez zaplacení opustit prodejnu," sdělila hradecká policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Část knih policie u jednoho z podezřelých mužů zajistila, ostatní knihy stihli prodat v antikvariátu a peníze použili pro svoji potřebu. Za krádež jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

"Další podezřelou osobou, která spolu s muži opakovaně navštívila uvedené knihkupectví, je také pětatřicetiletá žena z Hradce Králové. Podle zjištěných informací odcizila "pouze" jednu knihu, kterou vydala dobrovolně policistům. Je proto důvodně podezřelá z přestupku," dodala policejní mluvčí.