Diskuze

Balíme. Kvůli snížení podpory končí v Hradci Králové další festivaly

Macešské chování Hradce Králové k zavedeným kulturním značkám už v létě donutilo k odchodu festival Hip Hop Kemp. Nyní především kvůli přiškrceným dotacím končí po 18 letech také festival Na jednom břehu a příští rok se pravděpodobně rozloučí Sborové slavnosti. Snaha města ušetřit tři miliony na kultuře bude mít i další následky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

A opravdu Hradec potrebuje neco, co se jmenuje Hip Hop kemp a neumi si to na sebe ani vydelat? Jeden by si myslel, ze dotovat se maji veci, ktere lidi opravdu potrebuji a soucasne nejde dost dobre udelat, aby si na sebe vydelaly.

5 0
možnosti
EV

Pro smažky by byl lístek moc drahý, no...

2 0
možnosti
SF

"Subvence nelze rozhazovat na to, co by si lidi přáli. Dávají se na to, co lidi nechtějí, ale co mít musí!!! A pokud něco chtějí, ať si to zaplatí sami!" (Sir Humphrey Appelby, stálý tajemník)

0 0
možnosti
PP

P62e29t32r 31P48a88v94e43l

30. 10. 2019 17:03

Ja myslel, ze poradatele plati mestu a ono je to naopak... A jeste si stazuji, ze malo... Akce si na sebe musi vydelat sama bez statnich penez...

0 1
možnosti
Foto

J77i80ř51í 50E95r45b79e57n

31. 10. 2019 6:55

Pchá, v takové Jilemnici ještě město platí desetitisíce pořadatelům pivních slavností, namísto aby od nich vybíralo nájemné za čtyřdenní blokaci náměstí. Není se co divit, když si třeba Olympic řekne za hodinové vystoupení čtvrt milionu korun.

0 0
možnosti
VK

Jo, to jste se měli ptát předem, než jste si takové vedení zvolili. Měli jste ptát, jací jsou lidé a jaké mají k městu vztahy, jak se chovají, než jste jim naházeli hlasy. Teďka vedou město jako firmu a hle, zde jsou výsledky. Jenom houšť, ať se v tom maloměšťáctví Hradec pěkně utopí. Už nějakou dobu je to město pro ostudu, bez vize, bez nápadu. Ztratilo už dávno lesk Salonu republiky a už nemá ani poslední jiskřičku naděje na změnu.

3 0
možnosti
PC

Komerční akce by si na sebe měli vydělat, žebrání o dotace je v podstatě "prostituce". Město rozhoduje, na co dá a na co nedá. Chápu, že někteří pořadatelé jsou přesvědčení, že to, co dělají, je skvělé, nejlepší a nikdo se bez toho neobejde, ale obvykle je to jen jejich vlhké přání. Často jsou menší akce jen "schůzkou" starých známých :-) za veřejné peníze. :-(

4 2
možnosti
MK

Já nevím. Podle mého názoru by si komerční festival jako Hip Hop Kemp měl na sebe vydělat sám. Město by mohlo poskytnou třeba zdarma prostory nebo zařídit nějakou kyvadlovou dopravu a hlavně neházet organizátorům klacky pod noho. U menších akcí třeba těch pouličních to je trochu jiné. Je to akce pro každého, kdo projde kolem a zastaví se. Tam bych s dotacemi neměl problém. Je to vždy pro dané město osvěžení Ale to těžko vysvětlovat někomu, kdo bere jako vrchol zábavy posezení doma u televize.

18 0
možnosti
JM

Hlavne by poradatele meli byt odpovedni za mnozstvi drog, ktere se v prostorach jejich akce najde... to by kontroly vypadaly uplne jinak....

A ano, soukroma akce nemuze dostat dotaci... bud si vydela, nebo at jde. Mesto uz jako takove poskytuje vubec moznost tam akci poradat.

1 4
možnosti
ZH

Vezměte si, kolik dřív bylo akcí, zábav, diskoték, koncertů v Hradci a okolí a co zbylo dnes? Pár pochybných diskoték v zaplivaných pajzlech, takže pokud má někdo nápad, jak zatuchlý život v Hradci oživit, měli by mu zastupitelé líbat ruce, ale oni mu ještě hází klacky pod nohy - prostě takhle to dopadá, když jsou ve vedení převážně důchodci a chtějí mít jenom co největší klídek bez starostí jak v domově s pečovatelskou službou...

8 8
možnosti
PV

Kolik? Já si teda nepamatuju že by to byl nějaký velký rozdíl, spíš horší.

Na letišti se nedělo nic mimo ciafu (který byl tenkrát o dost lepší). Na nábřeží kde je teď každou chvíli nějaká akce taky ne. Vinobrání nebo pivní fest taky žádný. V centru určitě nebyl divadelňák, což je asi nejlepší akce ve městě. Na diskotéky je to pořád stejně marný a koncertů bude řekl bych stejně nebo víc, přibil docela zajímavý prostor v denoche a na náplavce taky občas něco bude. A hokej stál za prd.

Nebude to spíš určitá melancholie, že jste byl tenkrát mladý a tak jste se uměl bavit a pěkně se na to vzpomíná páč čas to špatné zahladí což? ;-)

4 1
možnosti
Foto

Že to zrovna za Saši Hrabalka zaříznou, bych nečekal.

0 0
možnosti
PB

Dobrá zpráva.Alespoň bude klid.Můžou si šmrdlat třeba doma ve sklepě.;-D Ani korunu dotace!

2 3
možnosti
PS
ZH

Ano, díky nim tady byly kapely pro širokou veřejnost - bez dotací nyní budou vystupovat jenom na soukromé akci třeba v Čapím hnízdě...:-/

4 8
možnosti