Pracovníka ke stěně přimáčkl posuvný jeřáb. (Ilustrační snímek)

Pracovníka ke stěně přimáčkl posuvný jeřáb. (Ilustrační snímek) | foto: Michal Klíma, MAFRA

Pracovníka přimáčkl ke stěně jeřáb, v nemocnici musel na operaci

  • 2
V královéhradecké nemocnici skončil v úterý odpoledne muž, kterého ke stěně výrobní haly přimáčkl posuvný jeřáb. Se středně těžkými zraněními musel na operaci. Policie vyloučila, že by za nehodu mohl alkohol.

"Posuvný jeřáb, který obsluhoval osmačtyřicetiletý muž z Královéhradecka, přimáčkl jednoho ze spolupracovníků upravujících jeřábovou dráhu ke stěně haly," uvedla mluvčí královéhradecké policie Anna Pešavová. Nehoda se stala v úterý kolem jedné hodiny odpoledne v hale firmy v Hradci Králové.

"Sedmatřicetiletý poškozený z Jičínska byl přivolanými hasiči vyproštěn a předán do péče zdravotníků rychlé záchranné služby, kterou také ihned přivolali jeho kolegové," doplnila mluvčí.

Záchranka zraněného převezla do královéhradecké fakultní nemocnice s podezřením na zlomeninu stehenní kosti. "Poškozenému byla ve špitále odebrána krev. Následně byl v nemocnici operován. Provedená dechová zkouška u obsluhy tohoto stroje skončila s negativním výsledkem," popsala Pešavová.

Na místo vyjeli i pracovníci inspektorátu bezpečnosti práce. Policie případ podle mluvčí prošetřuje pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Podle trestního zákoníku hrozí viníkovi pobyt ve vězení až na jeden rok.