Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Hradec chce, aby stát přesunul střelnici. Posudky našly rozpor se zákonem

Problematická střelnice ministerstva obrany v Malšovicích na okraji Hradce Králové se nejspíš odstěhuje. Místní obyvatele obtěžuje hlukem, což se však dvacet let neřešilo. Město bude o přemístění střelnice jednat, může to ale trvat déle. Proto chce dosáhnout alespoň snížení hluku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

L72i31b75o49r 50H12a50m68p39l

30. 1. 2020 22:20

Vážený pane Horáku,od pondělí,kdy jste tak hezky popsal M.Lhotu nemohu spát smutkem nad tím,že nikdy nenašetřím balík na tak pohodové bydlení jako je u Vás.Na vsi u lesa dříví nikdo neřeže,protože topíte plynem nebo briketama z marketu,trávníky máte betonové a na zeleno natřené,takže žádné sekačky,domácí zvířata,tedy pokud to nějaký obecní nepřítel doma ještě drží žerou amarouny,takže neprodukují hnůj a těch pár zpozdilých,co zeleninu nekupuje ji pěstuje v hydroponii.I tak by se Vám mohlo stát,co se stalo předloni v Zahrádkářské ul. Tato ulice byla oplocena a zcela uzavřena po dobu 11 a po zimě další 3 měsíce proto,že se tam z důvodů mě neznámých dávaly do země kanalizační roury 150cm! v průměru,asi z důvodů plánované výstavby na zatím polích směrem k ČKD. Na stavbě pracoval 1bagr,1 náklaďák,5 mameluků něco dělalo a 5 se opíralo o lopaty a pak si to vyměnili.Prac.doba 7.30 - 15.30,víkendy volné.Dosud nehotová či později již hotová část silnice zůstávala celou dobu oplocená a sloužila jako deponie materiálu a jako parkoviště,zatímco domácí se prodírali domů zbytkem chodníku,kde bez problémů neprojel ani inval.vozík.Takže Vám z celého srdce přeju,abyste po dobu 11+3 měsíce parkoval 300-500 m od baráku a od auta nosil domů úplně všechno ,,v teplejch,,,babičku k doktorovi na zádech a modlil se,aby nezačalo hořet a jako bonus by se Vám na Magistrátu,kam byste si šel stěžovat vytlemovali všichni včetně uklízeček.Ty miliony Vám nezávidím a přeju Vám,abyste se jich ve zdraví dožil.V úctě L.H.

0 0
možnosti
PH

vase demagogie je skutecne az k neuvereni pane Hample. a vase 'prani' druhym o vas ovsem take leccos vypovida.

0 0
možnosti
LH

L23i15b53o81r 55H10a78m29p59l

25. 1. 2020 18:50

Na straně jedné máme nezadatelné právo vlastníka nakládat se svým majetkem tak,aby mu to vyneslo co nejvíc.Na straně druhé máme1.Územní plán,který v čl.2.3.5.5. K Malš. Lh. říká něco o sledování minim. rozvoje ploch ve vých.části a zachovat a rozvíjet původní rostlou venkovskou zástavbu VENKOVSKÉHO CHARAKTERU. Což zcela jistě nejsou developery nyní tak oblíbené barákobyty,kterých se na 300 000m2 vejde odhadem 500,což máme nějakých 700 aut denně kočujících sem a tam,bo v těchto lokalitách developer prostě na tzv. občanskou vybavenost hulí. 2.Pro starousedlíky to znamená rozkopání stávajících silnic pro výstavbu IS,prach a kravál,než se to postaví,rozkopáno je hned ,s návratem do pův. stavu se ale nespěchá a nejspíše každý,komu se v sousedství náhle objeví x nových sousedů může natuty počítat s tím,že hned,jak se zabydlí,tak budou buzerovat kvůli cirkulárce,,hromadě hnoje,štěkání psa a x dalším na vesnici samozřejmým věcem,které ale novopanstvu,jenž zaplatilo balík prostě nevoní,bo si zaplatili především ten božský klid u lesa!3.Taky tam budou nějaké děti,které dnes většinou nemají nožičky,takže je rodiče do školek a škol a po doktorech svážejí,obvykle ve stejné době,takže vznikají lokální kolapsy dopravy a množí se incidenty mezi poránu spěchajícími rodiči. Navíc kapacita škol a školek je dnes snad všude nevyhovující,.To už ale jsou spolu s náklady na infrastrukturu náklady města,které šťastného majitele pozemků,který si nějak zajistil mediální humbuk coby cestu k vejvaru nezajímá.Jak to je se schválením střelnice jako celku nevím,ale mám pocit,že se tam cvičila i střelba z letadel na pozemní cíle a někdy kol. r. 1973 tam myslím nějaké vojenské éro spadlo.Ale to netvrdím na 100%,ať se vyjádří nějaký starousedlík.

0 1
možnosti
PH

vzhledem k tomu, ze ta potencialni nova vystavba by prichazela v uvahu v oblasti mezi hradkama a tou nejnovejsi vystavbou v Malsove Lhote, ponekud mi unika, jakym mechanismem by byli 'starousedlici' dotceni rozkopanim stavajicich silnic. pokud jde o 'venkovsky charakter', tak ten uz Malsova Lhota davno nema. cirkularku jsem neslysel ani nepamatuju. par lidi ma snad jeste par slepic, ale to je tak vsechno. na hromady hnoje muzete klidne zapomenout. ty nepamatuju ani z dob mladi, jedine co pekelne smrdelo byl kravin (ten je, diky Bohu minulosti). deti vozi do skol auty i 'starousedlici' (dokonce i v ramci samotne Malsovi Lhoty) a ani my nejsme vyjimkou. pokud jde o letadla, tak jejich strelnice je az u Belce, pres Malsovu Lhotu se 'jen' pristavalo. a to bejval kraval, to zase jo.

0 0
možnosti
LH

L60i11b72o95r 76H94a93m11p51l

25. 1. 2020 14:28

Ve Sv. Dvorech si lidé v Kozlovce postavili RD s tím,že ta plánovaná dálnice za jejich domy bude v 7m hlubokém zářezu.Nebude,tak ŘSD slíbilo protihl.stěny.pak zas že ne a nyní se na ně dělá 3 studie.Do Chaloupek se sliboval most přes dálnici rozšířený o cyklochodníkKvůli dálnici má být uzavřen výjezd na Jičínskou výpadovku a tedy vešerá doprava ze SZ končin pojede do HK buď přes Dvory nebo Kukleny.Díky tomu,že 2 období vládnoucí parta fink,soukup,vedlich,lišková- není náhodou tahle exnáměstkyně a zastupitelka z Malš. Lhoty -a maclová nebyli schopni ani zajistit projektovou dokumentaci,natož výstavbu alespoň jeho části.Hluk z dálnice otravující obyvatele Plačic nikoho nezajímá.Ta střelnice je tam kolik? 100 let?Takže tahle komedie je o tom,že jako když sousední barák koupí někdo,kdo Vám při podpisu souhlasu se stavbou naslibuje kde co,ale pak vzhledem ke svým konexím Vám zastíní dvůr i zahradu a jako bonus Vás nabonzuje ,že Vám štěká pes a kokrhá kohout- což tam vše bylo,když se přistěhoval a tehdy to problém nebyl.Takže 300 000 zastavitelných metrů x 5 000 za 1,to máme 1 500 000 000 lesklých korunek českých.Takže má účast s majiteli tamních pozemků je asi taková,jako jejich starost o hluk a ostatní dopady dálnice na obyvatele S.Dvorů,Kuklen,Plačic a Stěžer.

0 0
možnosti
RD

R88o26b67i29n 39D88a17n96ě78k

23. 1. 2020 17:21

Na Hradecké střelnici působíme jako sportovec od roku 2000 a osobně jsem se za tu dobu nesetkal až na pár výjimek s jakýmkoliv odporem lidí. Provoz je omezen ut-čt do 16 hodin a závody jsou max 2-3 krát do roka přes víkend. Sportovci vozí každoročně několik medaili. Jsem překvapen jaké loby developeru je nyní na město. Po změně vedení města je to zase na stole. Vojenský objekt přitom slouží i voj.policii a armádě k tréninku při ochraně státu. Lidé výstavbu nechtějí a střelnici berou protože když už si někdo staví dům poblíž má s tím počítat. Stejně tak jako u letiště. Armáda investovala spoustu financi do protihlukové stěny a co teď objekt se má stěhovat? To snad ne. Žijí v Hradci 20 let ale tolik akcí co se poslední dobou ruší bez náhrady jsem nezaznamenal. Jen tak dál.

2 0
možnosti
PH

kdyz jste strelec, tak to jiste dokazete vysvetlit, jak ma clovek chapat ocharnnou zonu za strelnici, ktera jde sice az k Lhotecke ulici, ale nasledne kopiruje stavajici vystavbu v Malsove Lhote. jak to mam chapat? podle jakeho/ktereho fyzikalniho zakona se zvukova vlna zastavi/ohne/zkolabuje prave a jen pri priblizeni k stavajicim domum? to bych opravdu potreboval vysvetlit.

0 0
možnosti
PB

Čím se tam střílí?

0 0
možnosti
RD

R87o53b57i88n 13D90a70n13ě69k

23. 1. 2020 19:18

Střelba z brokovnice na asfaltové holuby.

0 0
možnosti
HU

Takže tam chce někdo vlivný stavět nebo tam má pozemky. :-)

3 0
možnosti
PH

ach ta zavist. a s ni, ruku v ruce jdouci, nenavist :-/

0 0
možnosti
JP

Do chvíle, než si v lokalitě těsně vedle střelnice postavil dům jistý vlivný hradecký lékař, nikomu střelnice nevadila. Tím je řečeno vše. To ostatní jsou tanečky pro plebs.

7 1
možnosti
JK

J92i39r67i 48K72u20c89e72r75a

22. 1. 2020 17:56

Rodiče bydlí v Malšovicích.

Jde o boj o stavební pozemky, o nic jiného. V okolí střelnice se v určitém okruhu nesmí stavět, přitom je tam obrovský prostor, u lesa, kde by se daly parcely bouchnout za 5000kaček/m2. Ale se střelnicí vedle ne. Takže o to jde, ne o hluk, který je v současnosti prakticky zanedbatelný.

10 0
možnosti
MS

Hlavně je komedie, jak se nechali zblbnout místní. Chodní na zastupitelstvo, že jim vadí hluk a že chtějí krásnou čistou přírodu. Až jim začnou pět metrů za barákem růst další domy a místo do pole a do lesa budou koukat sousedovi do zdi, tak se možná probudí. Někteří. A uvědomí si, že se nechali zmanipulovat k tomu, aby chodili prosazovat cizí zájmy.

6 0
možnosti
JD

Jsou tu dvě otázky:

- kdo si stěžuje?

- kdo tam byl dřív: střelnice nebo stěžovatel?

6 0
možnosti
PH

P10a75v17e84l 32H76o17r40a42k

22. 1. 2020 16:19

je tu i otazka treti. jak pristoupit k necemu, co neni v souladu se zakonem?

a kdo tam byl driv? urcite obe obce, Malsovice i Malsova Lhota byly driv nez vznikla strelnice.

0 3
možnosti
  • Nejčtenější

Kaderka jako Putin. Kdo se vládci tenisu vzbouřil, poznal tvrdou odplatu

27. března 2024

Premium Tato příhoda je stará už 14 let, ale hodí se připomenout, neboť výmluvně líčí dlouho zaběhlé...

Muž skočil do přehrady zachránit dítě, oba tam uvázli. Vysvobodili je až hasiči

24. března 2024  14:35,  aktualizováno  14:58

Do labské přehrady Les Království na Trutnovsku v neděli dopoledne sjelo dítě na kole. Do vody za...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sparta zlomila Liberec a je v semifinále, Pardubice se postupu přiblížily

20. března 2024  16:40,  aktualizováno  22:55

Hokejisté Sparty jsou prvním semifinalistou letošního play off extraligy. Pražané ve čtvrtém zápase...

Bez řidičáku a po panáku řídil mustanga, na křižovatce kuriózně boural

26. března 2024  11:18

Oslava padesátin se nevyvedla muži v Hradci Králové. Ten dostal darem zážitkovou jízdu sportovním...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nejnáročnější úprava křižovatky v Česku začala, v Hradci ji přestaví za provozu

21. března 2024  17:45

Skoro až symbolicky dopravními komplikacemi začala přestavba nejvytíženější křižovatky Mileta v...

Kolem Rozkoše vzniká stezka pro cyklisty. Rybáři se bojí, že přijdou o klid

28. března 2024  17:26

U hráze přehrady Rozkoš se staví další úsek cyklostezky na Českou Skalici. Rybáři však mají pocit,...

Kuks slaví výročí a ukáže dřevořezbu sochaře Brauna i restaurování sochy

28. března 2024  7:14

Výročí 340 let od narození sochaře Matyáše Bernarda Brauna a 40 let od otevření lapidária, kde jsou...

Velikonoční lyžování v Krkonoších: střediska nabídnou 12 kilometrů sjezdovek

27. března 2024

V Krkonoších se bude o velikonočních svátcích lyžovat ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a na...

Tady si rádi zvykneme. Malšovická aréna hnala lvíčata i mexickou vlnou

27. března 2024  9:59

Fantastickou atmosféru vytvořili diváci při kvalifikačním zápase české reprezentace do 21 let o...