VIDEO: Muž v Hradci vzal v bankomatu zapomenuté tisíce, hledá ho policie

  • 19
Policie v Hradci králové hledá asi pětapadesátiletého muže, který našel v bankomatu nevyzvednuté peníze a nechal si je. Policisté ho kvůli tomu podezírají ze zatajení nálezu. Zveřejnili záběry z kamery v bankomatu, aby jim veřejnost pomohla zjistit mužovu totožnost.

Případ se stal 21. prosince po 17. hodině. Jednapadesátiletý muž si přišel vybrat peníze do bankomatu na ulici Československé armády v centru Hradce. Popsal, že mu bankomat vydal osm tisíc korun, ale on je tam zapomněl.

Že mu peníze chybí, zjistil až po dvou hodinách. Vrátil se k bankomatu, ale peníze tam už nebyly a do banky je nikdo nevrátil. O den později proto muž podal na policii trestní oznámení.

„Policisté ze získaného kamerového záznamu zjistili, že k bankomatu přistoupil muž okolo 55 let, který si zapomenutou hotovost pravděpodobně přisvojil,“ uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

„Žádáme občany, kteří muže na fotografii či záznamu poznají, aby zavolali na bezplatnou linku 158 nebo se dostavili na kteroukoliv služebnu. Samozřejmě vyzýváme i samotného muže, aby se sám policistům přihlásil,“ dodala.

Za zatajení nálezu hrozí vězení až na jeden rok.