Diskuze

Hradecký klub trestá hokejisty za propad, nováčky na radnici to zaráží

Nové politiky ve vedení Hradce Králové překvapily tresty pro hokejisty za prohrané zápasy. Zadržení mzdy však není novinkou. Městu patří polovina klubu. Někteří zastupitelé se však i po více než roce od voleb stále učí, jak fungují městské či městem částečně vlastněné společnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

Mediální pozornost kroku vedení hokejového klubu Mountfield HK ve vztahu k hráčům a jejich mzdám, v návaznosti na neuspokojivé výsledky týmu, se mi zdá trochu přehnaná. Jak to v článku velmi dobře vyjádřil místopředseda představenstva Martin Soukup, je to běžná praxe a standardní nástroj, kterým vedení klubu reaguje na stav týmu a jeho výsledky a motivuje hráče k maximálnímu nasazení v přípravě a co nejlepším výkonům. Pokud by vedení klubu podobné kroky nečinilo, ztratí tím účinný nástroj ve vztahu týmu, přičemž vedení klubu je odpovědné mj. i za to, aby tým šlapal a přinášel výsledky, které od něj čekáme (vzhledem ke skladbě hráčů, vynaloženým investicím apod.).

Jestliže nechceme mít podobné starosti jako v Pardubicích, kde dle mého názoru dlouhodobě vedení klubu nefunguje optimálně, tak buďme jen rádi, že vedení Mountfield HK se nezdráhá na situaci v týmu reagovat včas a razantně.

Z pozice člena dozorční rady klubu bych chtěl potvrdit, že hráči na svých právech rozhodně poškozeni ani ukráceni nebyli. Jsou si vědomi, že jejich výsledky mají přímý vliv i na jejich finanční ohodnocení a to jak do plusu, tak i do mínusu. Obecně klub své závazky vůči hráčům plní výborně a hráči mají v Hradci jistotu, že vždy dostanou to, co mají.

Pokud z toho někteří zastupitelé vytváří politickou otázku, pak to působí dojmem, že této záležitosti (s prominutím) vůbec nerozumí a zbytečně tvoří bouři ve sklenici vody.

1 2
možnosti
AN

no nevím třeba je hradec extrémě bohaté město, ale vyhazovat na profesionální sportovce 33 míčů ročně + fotbal + basket tak to je masakr. To město vlastně říka: "babičko, dědečku vy chcete domov důchodců? zapomeňte, my tady musíme zaplatit pana Růžičku, Koukala, Smoleňáka aj. a vy buďte zticha a buďte hrdí že žijete ve slavném městě" :-/

7 1
možnosti
OH

Podobné je to v Pardubicích.... a věřte tomu, že je to většinou stejné i jinde...

3 0
možnosti
OH

Hráči hrají na živnosťák a předkládají faktury. Takže vše v pořádku, pokud jako odběratel rozporuji "odvedenou práci", nemám povinnost slepě platit...

4 0
možnosti

Další co se do toho snaží montovat pracovněprávní vztah :-D lidi vy jste jak votroubený

1 1
možnosti
PK

...kdyby obyvatelé HK měli přehled o platech hráčů, okamžitě by přestali platit daně!!

0 0
možnosti
JB

Ono obecně, kdyby občané HK, měli přehled o tom, co se děje s penězi města, tak přestanou platit daně.

Pane Klusáčku, dejte nám se nějaká čísla, když už o tom tak zaníceně píšete.

1 0
možnosti
MB

Tak hlavně že jste tu licenci vyfoukli Budějovicím,tam se už město nechtělo dál nechat vydírat Schonem a do týmu už další peníze dávat nechtělo...tak si tu ukradenou extraligu uzijte a plaťte dál z veřejných peněz...

2 7
možnosti
JS

Neznám žádnou firmu, která platí plnou mzdu flakákačům.

1 0
možnosti
VM

Jak přesně ten postih překvapil piráty? Pod podnadpis uvádíte jednu citaci, která podnadpis ale vůbec nevystihuje. Ta citace spíš ukazuje na to, že koalice nepracuje tak jak má.

1 0
možnosti