Mezi Výšinkou a Kocbeřemi se srazilo osobní auto s nákladním (29. 9. 2020).

Mezi Výšinkou a Kocbeřemi se srazilo osobní auto s nákladním (29. 9. 2020). | foto: SDH Hajnice

Po čelním střetu s nákladním vozem museli řidičku z auta vyprostit hasiči

  • 2
Na silnici první třídy u obce Kocbeře na Trutnovsku se ráno srazilo osobní auto s nákladním. Zraněnou ženu ze zdemolovaného auta museli hasiči vystříhat. Kvůli nehodě byla silnice na čas zcela uzavřena.

Nehoda se stala zhruba v 7:30 na silnici I/37 na hlavním tahu z Trutnova na Jaroměř. Auta se srazila v lesním úseku mezi Výšinkou a Kocbeřemi, a to přímo v křižovatce odbočky na Kohoutov.

Hasiči museli z auta vyprostit 40letou řidičku pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, vážně zraněnou ženu pak záchranáři převezli do nemocnice.

„K nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidička auta značky Suzuki při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostala smyk a přejela do protisměru. Tam se poté srazila s protijedoucím vozidlem značky Volvo s návěsem. Vlivem střetu bylo suzuki odhozeno mimo komunikaci,“ řekla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Policisté vyloučili alkohol u řidiče nákladního vozu pomocí dechové zkoušky. U řidičky to teprve zjistí z odběru krve. Škoda na osobním autě se odhaduje na 100 tisíc korun, u nákladního auta na 500 tisíc. Přesnou příčinou nehody se dosud zabývá trutnovská policie.

K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Trutnova a také dobrovolníci z Hajnice.  

Silnici museli uzavřít asi na hodinu kvůli záchranným pracím a uklízení následků, poté auta mohla projíždět aspoň jedním pruhem. Hasiči zabezpečili obě havarovaná auta a postarali se o likvidaci uniklých provozních kapalin. Pak si místo nehody převzali policisté a silničáři.