Srážka astry a octavie u Křinice (20. dubna 2011)

Srážka astry a octavie u Křinice (20. dubna 2011) | foto: Policie ČR Náchod

Do plného auta s dětmi vrazil asi psychicky narušený řidič

  • 2
Náchodská policie řeší nehodu s pěti zraněnými najednou, včetně dvou dětí. Muž, který má zřejmě psychické potíže, dostal za volantem Škody Octavia smyk a narazil do Opelu Astra se čtyřmi lidmi.

Nehoda se stala po půl šesté odpoledne na silnici třetí třídy mezi Broumovem a Křinicemi.

"Ve směru od Křinic jel 37letý řidič Škody Octavia a s největší pravděpodobností vlivem nepřiměřené rychlosti v pravotočivé zatáčce dostal smyk a vjel do levé části vozovky," popsala policejní mluvčí Eva Prachařová.

Tam ale zrovna jel Opel Astra se dvěma dospělými a dvěma dětmi. "Náraz levými předními rohy oba automobily odmrštil od sebe do protilehlých stran mimo vozovku," uvedla mluvčí.

Opel Astra po nehodě u Křinice (20. dubna 2011)

Srážka dvou aut u Křinice (20. dubna 2011)

Z opelu záchranáři vytáhli těžce zraněnou 38letou řidičku a o rok staršího spolujezdce z předního sedadla. Sanitky je odvezly do nemocnice v Náchodě.

"Dvě děti ve věku sedm a jedenáct let na zadních sedadlech utrpěly lehčí zranění," sdělila Prachařová. Chlapce pro jistotu odvezl vrtulník do královéhradecké fakultní nemocnice.

Lehce byl zraněn i řidič octavie. Stejně jako u druhé řidičky u něj dechová zkouška vyloučila alkohol v těle.

Protože ale řidič vykazoval známky nestandardního chování, dopravní policisté jej podrobili i testu na přítomnost návykových látek," popsala mluvčí.

Výsledek byl negativní, ale muž se stále choval podivně a nebezpečně. Policisté jeho chování blíže neupřesnili. Dopravili ho ale na psychiatrii do Nového Města nad Metují. Příčiny nehody a to, jak se na ni mohl podepsat mužův psychický stav, policie vyšetřuje.