Fotbalové hřiště na Pecce, které zničila divoká prasata. | foto: Královéhradecký krajský fotbalový svaz

Divočáci zničili hřiště, fotbalisté musejí do jara hrát v azylu

  • 2
Fotbalisté z Pecky na Jičínsku musejí dohrávat podzimní část sezony na cizím hřišti. Domácí trávník jim totiž poškodila divoká prasata. Klub teď doufá, že se mu podaří hrací plochu do jara obnovit.

Stádo divočáků zničilo hřiště pravděpodobně na konci minulého týdne, když hrál tým na půdě soupeře. Na Pecce se nejedná o první podobný případ. Divočáci hřiště poškodili už v loňské sezoně. Tehdy však byl zoraný jen roh hřiště.

Letošní poškození je výrazně větší a není jisté, jak dlouho bude trvat, než se trávník z útoku prasat vzpamatuje.

„Kontaktovali jsme trávníkáře v Mladých Bukách, kteří nám poradili vytrhané drny obrátit zpět a porovnat je. Místy je hřiště potřeba dosypat pískem a hlínou, přejet válcem a kropit, dokud nebude mrznout,“ popsal na webových stránkách krajského fotbalového svazu sekretář klubu Jiří Bičiště.

Mužstvo na Pecce je rezervním týmem Lázní Bělohrad a pohybuje se v popředí tabulky jičínského okresního přeboru. Kvůli zničenému hřišti bude muset tým přesunout zbývající tři podzimní domácí zápasy. Všechny se odehrají na hřištích soupeřů. Pokud se trávník do jara nevzpamatuje, bude muset klub řešit změny pořadatelství i v dalších duelech.