VIDEO: Řidič uháněl dvoustovkou po hradecké dálnici, s hlídkou v patách

  • 13
Dvousetkilometrovou rychlostí se řítil po dálnici D11 řidič ve voze Volkswagen Passat s polskou registrační značkou. Předjel při tom hlídku dálniční policie. Povolenou rychlost překročil o 64 kilometrů v hodině, takže jej čeká řízení o přestupku.

Řidič ve čtvrtek večer mířil po dálnici od Prahy směrem do Hradce Králové a kvůli vysoké rychlosti si ho všimli dálniční policisté. Ti se hned vydali za ním.

„Vozidlo řítící se rychlostí 201 kilometrů v hodině krátce poté dostihli a za použití výstražného světelného a zvukového znamení riskantní jízdu muže cizí státní příslušnosti ukončili,“ uvedla mluvčí hradecké policie Magdaléna Vlčková.

Po odečtení tolerance byla výsledná rychlost jízdy 194 kilometrů v hodině, přitom v daném úseku je povolená rychlost 130 kilometrů v hodině.

Podle dechové zkoušky řidič nepil alkohol, test na drogy byl negativní.

„Řidič se na základě platné legislativy dopustil přestupku. Oznámení bude postoupeno k dalšímu projednání na místně příslušný správní úřad,“ doplnila mluvčí.

Protože se jednalo o cizince, policisté mu uložili kauci sedm tisíc korun pro případ, že by se nedostavil k projednání přestupku.