Policie zveřejnila fotografie z bezpečnostních kamer v České Skalici z 20....

Policie zveřejnila fotografie z bezpečnostních kamer v České Skalici z 20. února. Žádají ženy, které se na nich poznají, aby se jí přihlásily. | foto: Archiv Policie ČR

Muž na Náchodsku obtěžoval dívku, policie hledá svědky a další oběti

  • 1
Kriminalisté prověřují sexuální napadení mladé dívky v České Skalici na Náchodsku. Z trestného činu obvinili 55letého muže, nyní je již ve vazbě. Podobných útoků může mít na svědomí víc.

„Policisté hledají další ženy a dívky, které by mohly podat své svědectví o obtěžování,“ uvedla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Podle dosavadních výsledků vyšetřování pětapadesátiletý muž 20. února před sedmou hodinou ranní na autobusové zastávce na náměstí v České Skalici mladou dívku osahával, činil jí sexuální návrhy, zastrašoval ji a bránil v odchodu.

„Policisté proti němu zahájili trestní stíhání pro trestné činy vydírání a znásilnění ve stádiu pokusu. Muž je stíhán vazebně. Kriminalisté se na základě dalších šetření domnívají, že muž podobným způsobem obtěžoval i jiné dívky a ženy,“ řekla mluvčí.

Policie zveřejnila fotografie z bezpečnostních kamer z minulé středy a žádají ženy, které se na nich poznají, aby se policii přihlásily na čísle 724 100 372. Hlásit se mohou i další svědci, kteří o podobných incidentech v České Skalici něco vědí.