Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Mladík se bodl, policisty a strážníky nechal hledat vymyšleného lupiče

  • 1
Více než deset policistů a strážníků zaměstnal v noci na pondělí osmadvacetiletý muž v centru Hradce Králové. Po třiadvacáté hodině volal o pomoc a tvrdil, že ho někdo okradl a pobodal. Po důkladném pátrání však policisté zjistili, že si celou událost vymyslel.

Osmadvacetiletý muž z Orlickoústecka volal nejprve zdravotníky. Ti ho našli s krvácející bodnou ránou v zahradním domku nedaleko železničního přejezdu na hradeckém Pražském předměstí. Zraněný tvrdil, že ho napadl muž, který se mu snažil ukrást jízdní kolo.

„Poškozený prý v té době čekal u železničního přejezdu. Pachatel poté z místa činu odjel, aniž by poškozenému něco odcizil. Zraněný muž se po útoku schoval do nedalekého zahradního domku, odkud si zavolal pomoc,“ popsala výpověď poškozeného hradecká policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Na místo ihned dorazila policejní hlídka a výjezdová skupina s psovodem. Do pátrání se zapojili také strážníci. Jeden tým prověřoval místo činu, další prohledávaly blízké objekty a ubytovny. Dechová zkouška u poškozeného muže prokázala 1,98 promile alkoholu.

„Zkušeným kriminalistům neuniklo, že v případu něco nehraje. Ráno proto policisté znovu vyslechli poškozeného a ten přiznal, že si celou věc vymyslel,“ uvedla Burýšková.

Mladík si zranění způsobil sám a policisty navedl také k noži, který později skutečně nalezli. Sebepoškozením chtěl řešit osobní vztahy, nakonec si však zavolal lékařskou pomoc.

Od začátku letošního roku se jedná už o čtvrtý případ smyšlené loupeže na Hradecku. Všechny příběhy si vymysleli mladí muži mezi dvaceti a třiceti lety.