Bývalý ligový fotbalista a trenér žákovského týmu do 11 let v hradeckém fotbalovém klubu Martin Barbarič. | foto: www.fchk.cz

Bývalý fotbalista, který zastřelil svou exmanželku, v nemocnici zemřel

  • 12
Bývalý fotbalista a policista Martin Barbarič, který minulý pátek zavraždil v Hradci Králové svoji bývalou ženu a poté zbraň obrátil proti sobě, v pátek odpoledne zemřel.

"Pacient zemřel krátce po druhé hodině odpolední. Důvodem bylo střelné poranění s nevratným poškozením mozku," potvrdil náměstek ředitele Fakultní nemocnice v Hradci Králové Zdeněk Tušl.

Dvaačtyřicetiletý Barbarič v posledních letech pracoval jako policista, proto se vyšetřování ujala Generální inspekce bezpečnostních sborů.

"Vyšetřování stále běží. Na celý případ je nadále uvaleno informační embargo," informovala mluvčí inspekce Radka Sandorová. Muž svoji jednačtyřicetiletou exmanželku zastřelil poté, co ho opustila (více najdete zde).

Barbarič za svojí bývalou ženou, která ho opustila před Vánocemi, přišel do její práce do kadeřnictví naproti Krajskému soudu v Hradci. Tam ji na dvorku střelil do břicha a do hlavy, pak se pokusil o sebevraždu (více čtěte zde).