Auto v Rychnově sjelo do koryta řeky a převrátilo se na střechu.

Auto v Rychnově sjelo do koryta řeky a převrátilo se na střechu. | foto: HZS Královéhradeckého kraje, stanice Rychnov nad Kněžnou

Auto skončilo převrácené v řece, řidič odešel po svých

  • 2
V pátek ráno sjel v Rychnově nad Kněžnou řidič se svým osobním vozem do koryta řeky. Tam se auto navíc převrátilo na střechu. Řidiči ani spolujezdci se ale nic nestalo. Z místa nehody dokonce oba odešli dřív, než dorazili hasiči a policisté.

"K dopravní nehodě došlo 31. srpna dopoledne na Pelclově nábřeží v Rychnově nad Kněžnou. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin sjel do koryta řeky Kněžná," uvedla mluvčí hradeckých hasičů Martina Žahourková.

Auto se převrátilo na střechu a skončilo na kamenech ve vodě.

"Řeka má naštěstí v této době nízkou hladinu vody. Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli na místo události krátce po půl deváté ráno s cisternou a vyprošťovacím automobilem," doplnila mluvčí.

Při příjezdu na místo ale hasiči zjistili, že je auto prázdné. Později se ukázalo, že nezraněný řidič i jeho spolujezdec z místa nehody odešli.

"Osobní auto nebylo vážně poškozeno a nedošlo k úniku provozních náplní do řeky. Hasiči pomocí ramene vyprošťovacího automobilu vytáhli vůz zpět na vozovku," popsala Žahourková.

Příčiny a okolnosti nehody vyšetřují policisté. "Z registru vozidel jsme zjistili, kdo je majitelem vozidla. Posléze se ukázalo, že šestačtyřicetiletý muž, který nevlastní řidičský průkaz, byl zároveň i řidičem," uvedla mluvčí hradecké policie Ivana Ježková.

Muž proto bude stíhán za dva přestupky - jednak za řízení bez řidičského oprávnění, jednak za nepřizpůsobení rychlosti stavu a povaze vozovky.