Recidivista vyhrožoval expartnerce, že ji zabije. Zaskočila ho zásahovka

  • 4
Agresivního muže zadržela na Královéhradecku zásahová jednotka. Bývalé přítelkyni vyhrožoval přímo v domě, kde žena bydlí. Policejní hlídce se nejprve nepodařilo s násilníkem navázat kontakt, proto přivolala posily.

Stalo se to už v sobotu 11. července, ale policie o případu informovala až nyní. Operační důstojník přijal tehdy krátce po druhé hodině ranní oznámení, že silně opilý, agresivní muž sprostě nadává a vyhrožuje bývalé partnerce zabitím.

„Po příjezdu hlídka policistů zjistila, že muž je ozbrojen několika noži a v domě se nachází další osoby. Hlídka se pokusila s mužem navázat kontakt, ten se však nechtěl uklidnit a začal vyhrožovat i přivolaným policistům,“ popsala mluvčí hradecké policie Lucie Konečná.

„Operační důstojník poté na místo přivolal zásahovou jednotku. Ta překonala za pomocí beranidla vstupní dveře, vstoupila do domu a muže zpacifikovala,“ dodala.

Policisté přemístili 38letého muže do policejní cely a zahájili další úkony. Za přečiny nebezpečného vyhrožování a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu mu hrozí až pět let vězení.