Ladislav Rytnauer z dresu Hradce Králové

Ladislav Rytnauer z dresu Hradce Králové | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Rytnauer se hradeckým fanouškům poprvé představí doma. Zlomí Kadaň?

  • 0
Když se nedaří v zápasech venku, chtějí si hradečtí hokejisté vybudovat úspěšnou sérii alespoň doma. Ale podaří se jim to proti týmu, který je několik sezon straší a jehož prokletí nedokáží zlomit? Do Hradce Králové ve středu v 18 hodin nastoupí ke 25. kolu Kadaň.

Ligou neopěvované mužstvo hraje fyzický hokej. V poslední době, ale také tým, kam na rozehrání odkládá své hráče favorizovaný Chomutov. "Musíme zopakovat naši hru a výkon s Berounem. Chceme vyhrát tříbodově," volí odvážný tón trenér hradeckých hokejistů Jiří Mička.

Série porážek od Kadaně je dlouhá. Mička chce s týmem nezdary rázně utnout. "Od prvního střídání právě tomuhle vítězství půjdeme naproti. Věřím, že hráči nechají na ledě maximum, utkání zvládnou a budou se znovu radovat z tří bodů," říká sebevědomě.

Jedním z klíčových borců, kteří by se měli podílet na vítězství, je i nová hradecká posila Ladislav Rytnauer, kanonýr s extraligovým puncem, jenž chce v Hradci svou slávu oprášit.

"Rytnauer je střelec, góly od něj očekáváme. Budeme hrozně rádi, když se proti Kadani trefí. Ale ať už se trefí kdokoliv, musíme duel s Kadaní znovu odbojovat," uvědomuje si Mička a věří novici v sestavě Východočechů.

"Chci se tady zvednout," zdůraznil po pondělním zápase v Jihlavě Ladislav Rytnauer. Tam narychlo naskočil do rozjetého vlaku, od té chvíle už absolvoval trénink se spoluhráči. Zlomí Kadaň?