Momentka z utkání Hradec Králové - Vlašim.

Momentka z utkání Hradec Králové - Vlašim. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Rozuzlení se blíží, Hradec odjel do Frýdku i s Hablem

  • 0
Postupové drama vrcholí. Fotbalisté Hradce Králové před sebou mají posledních pět kol, v nichž rozhodnou o tom, zda si splní svůj cíl, se kterým do této druholigové sezony šli.

Mají k tomu výborně nakročeno, po 25. kole totiž druholigovou tabulku vedou o dva body před jihočeskými pronásledovateli z Českých Budějovic a z Táborska. Jeden z této vedoucí trojice mužstev bude mít na konci soutěže smůlu, do nejvyšší soutěže nepostoupí.

Všechna tři dnes projdou zkouškou odolnosti na hřištích soupeřů ze spodních příček tabulky, na Hradec vyšel čtrnáctý Frýdek-Místek, na České Budějovice dvanáctý Zlín a na Táborsko předposlední Vltavín. Pro týmy hrající o postup by nemělo jít o nepřekonatelné překážky.

"Frýdek ale patří v tabulce výš a tomu také odpovídá kvalita jeho týmu," uvedl pro oficiální stránky hradeckého klubu Bohuslav Pilný, asistent trenér Luboše Prokopce, "v minulých zápasech si vytvořili řadu šancí, ale mají problémy s jejich proměňováním."

Druholigový nováček do soutěže skvěle vstoupil, po prvních podzimních kolech se usadil na předních příčkách, kdy ho chodily povzbuzovat tisíce fanoušků. S postupem času se ale tým začal tabulkou propadat. Dnes je tak sice jen jedinou příčku před dvěma sestupovými, ale s takovým náskokem, že se o druholigovou existenci prakticky nemusí obávat. "Fanoušci je i nadále podporují, chodí tam tři čtyři tisíce, dá se čekat bouřlivá kulisa," uvedl Pilný.

Hradecký tým se na sever Moravy vydal už v pátek odpoledne, ve výpravě nechyběl ani Jan Hable, který tým v zimě posílil, ale záhy se zranil a nastoupil dosud jen ke dvěma druholigovým zápasům. "Je v nominaci a bude připravený," potvrdil Pilný.

Do sestavy týmu se také může vrátit kanonýr David Vaněček, jenž před týdnem nemohl hrát kvůli čtyřem žlutým kartám z předcházejících zápasů. Hradec však v utkání s Vlašimí i bez něj vstřelil čtyři góly, a přestože v poločase prohrával 1:2, nakonec si do tabulky zapsal tři body za výhru 4:2.

Sobotní utkání 25. kola druholigové soutěže, v němž fotbalisté Hradce nastoupí ve Frýdku-Místku, tam začne v 17 hodin.