Do útoku se žene  Petra Reisingerová  ze Strakonic.

Do útoku se žene Petra Reisingerová ze Strakonic. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Medailová série Kary skončila, dál jde těsně Valosun

  • 0
Basketbalistky Kary Trutnov přerušily unikátní devět let trvající medailovou sbírku z domácí ligové soutěže. V pátém, rozhodujícím čtvrtfinálové duelu s Valosunem Brno totiž na svém hřišti po dramatickém průběhu prohrály těsně o jediný bod 67:68.

Pro poraženou Karu to znamená, že po devíti předcházejících medailových sezonách tu letošní zakončí už před branami semifinále a sezona tím pro ni skončila. "Je to škoda, ale my jsme se asi dnes moc toho bály, zápas jsme si prohrály samy, problém jsme měly hlavně v útoku," uvedl trenér trutnovské kary Martin Petrovický.

V důležitém utkání sice domácí družstvo čekalo na první body téměř tři minuty, což hostujícím hráčkám mimo jiné stačilo k vedení 3:2, ale pak se Kara rychle otřepala a po úspěšných trojkách Záplatové, Hindrákové a Mišurové to rázem bylo 11:3. A kvalitní hra trutnovského týmu pokračoval i nadále, střelecky ho výrazně podporovala především Mišurová.

Když po čtrnácti minutách hry Kara vedla slušným náskokem 28:18, měla Mišurová na svém kontě už 14 bodů. Ještě několik následujících minut domácí držely nadějný náskok, jež vzrostl až na třináct bodů (37:24). Jenomže pak do konce 1. poločasu už přesně střílely jen hostující hráčky a Kara i díky svým chybách, kterých se její hráčky dopustily o svůj náskok téměř přišla.

Přesto šla na poločasovou přestávkou za stavu 37:32, ten se však krátce po zahájení 2. poločasu rozplynul. A ve 26. min. zápasu šly brněnské hráčky poprvé od samotného úvodu do vedení. Kaře se nadlouho přestala dařit střelba a když se k tomu přidalo i několik technických chyb ze strany jejích hráček, do poslední čtvrtina šla se čtyřbodovou ztrátou 45:49.

Drama vrcholilo, v poslední čtvrtině se obě družstva přetahovala o vedení. Nejprve měl navrch Valosun, šest minut před koncem se do vedení vrátila Kara (55:54), pak zase byl blíž k vítězství hostující tým.

Trutnovské družstvo ještě snížilo na rozdíl jediného bodu 67:68, v posledních šesti vteřinách mělo dokonce míč, ale strhnout vítězství na svoji stranu se jejím hráčkám už nepodařilo.


MS v hokeji 2024

Zaměstnání

Střední školy

Biatlon 23/24

Vláda

Témata

Nepřehlédněte