Klára Pochobradská z Hradce a Louice Halvarsson z USK (vpravo).

Klára Pochobradská z Hradce a Louice Halvarsson z USK (vpravo). | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Liga basketbalistek: Kara první mečbol nevyužila, Hradec končí

  • 0
Basketbalistky Kary Trutnov postup do semifinále letošního ročníku domácí nejvyšší soutěže v nejkratší možné době neurvaly.

Ve čtvrtfinálové sérii s Valosunem Brno totiž po dvou výhrách na domácí palubce prohrály v brně 70:73. Druhou možnost zajistit si místo v semifinále budou mít už dnes, výhodu domácího prostředí bude mít opět Valosun, zápas začne v 17.30.

Pokud by dnes Kara opět prohrála, o postupujícím družstvu by se rozhodlo ve středu v Trutnově.

Svoji pouť letošním play-off podle očekávání už skončily hráčky Sokola Hradec Králové, favorizovanému Frisco Sika Brno po dvou prohrách v Brně podlehly i na svém hřišti po sérii 0:3 ve čtvrtfinále skončily.

Na rozdíl od Hradce Králové se v Brně se hrál vyrovnaný zápas a Kara nebyla bez nadějí na úspěch. Hned na začátku se ujala vedení 14:4, ale ještě do první přestávky se domácí tým vrátil do zápasu a od té doby se soupeři o body dlouho přetahovali.

Od konce 26. minuty už ale domácí celek Východočešky před sebe nepustil, třebaže v jejich dresu dělala, co mohla, Darina Mišurová, autorka 31 bodů včetně pěti trojek. Trutnovská rozehrávačka ale byla příliš osamocena.

V domácím dresu zaznamenala double double vicemistryně světa Ivana Večeřová s 20 body a 14 doskoky, Veronika Vlková nastřílela 22 bodů.

Hradecké basketbalistky se se rozloučily se sezonou domácím a zároveň třetím zápasem série s mistrovským Frisco Brno.

Ačkoliv družstvo trenéra Miroslava Volejníka dokázalo vyhrát první čtvrtinu v poměru 21:18, zkušené Brňanky ve druhé polovině duelu svůj výkon zlepšily a postup v nejkratším možném termínu si po vítězství 80:43 bezpečně pohlídaly.

"Naše hráčky odevzdaly všechno, co bylo v jejich silách. První čtvrtina byla z naší strany výborná, dali jsme v ní sedm trojek a vyšlo nám pár pěkných akcí," chválil své svěřenkyně Volejník, který poté za rozhodnutého stavu experimentoval se sestavou a dal na závěr sezony herní prostor i širšímu kádru.

"Diváci nakonec zatleskali, s hráčkami se rozloučili a já myslím, že jsme ostudu neudělali. Zápasy z naší strany byly pěkné, chyby jsme udělali, na tom musíme pracovat," uvedl Volejník.

Série

Frisco Brno vs. Hradec
Konečný stav série 3:0
3. zápas  Hradec - Frisco 43:80

Trutnov vs. Valosun
Průběžný stav série 2:1
3. zápas Valosun - Kara 73:70
4. zápas Valosun - Kara  v pondělí od 17:30

,