PROMĚNY V ČASE. Bohuslav Pilný jako kapitán Liberce v roce 2001 a coby trenér divizního Kolína v roce 2010.

PROMĚNY V ČASE. Bohuslav Pilný jako kapitán Liberce v roce 2001 a coby trenér divizního Kolína v roce 2010. | foto: MF DNES

Kouč divizního lídra z Převýšova: Jen doufám, že nepřijde velká obměna

  • 0
Jako hráč býval vyhlášen buldočí povahou a tuto charakteristiku přenesl i na svůj tým coby trenér. Fotbaloví vojáci kouče Bohuslava Pilného se ženou za góly a hlavně vítězstvím. Pilný k agresivnímu pojetí přidává ještě líbivou kombinaci, s níž Převýšov dobývá vrchol divize C.

Máte hráčům za průběh celého podzimu vůbec do vytknout?
Vždycky se něco najde. Chybí mi víc získaných bodů z venku, protože i tam jsme hráli atraktivně a agresivně jako doma. To je náš největší problém.

Zní to poněkud nespokojeně, ačkoliv jste zadání majitele klubu pana Ryby splnil. Jste první podzimu.
Mé pocity jsou trochu smíšené podle posledního kola. Když si vezmu, co jsme za podzim zvládli, měl bych být spokojenější, než jak možná vypadám. Měli jsme měsíc na přípravu nového mužstva a odehráli jsme 22 ostrých zápasů. Některé týmy mají jen šestnáct. Zvládli jsme to, ale pořád si myslím, že jsme mohli udělat více bodů.

S majitelem Jiřím Rybou jste už podzim hodnotili?
Od zápasu v Pardubicích jsme spolu nemluvili. Bude asi nespokojený. Je maximalista a přál by si mít 45 bodů. Až ho přejdou emoce ze zápasu v Pardubicích, uzná, že jsme udělali všechno, co bylo v našich silách.

Jaký dopad na vaše výkony měla utkání s ligovými soupeři v Ondrášovka Cupu?
Bylo jich pár, ale nepamatuju si divizní tým, aby pokud se dostal tak daleko v poháru, zvládl i dlouhodobou soutěž. V tom jsme ukázali, že máme sílu a kvalitní široký kádr.

Budete usilovat o jarní posily?
Jen doufám, že neproběhne příliš velká obměna kádru. Skládat nový tým znovu po půlroce by nebylo moc dobré. Chceme ještě hráče, který disponuje organizačními schopnostmi a byl by na hřišti cítit, co se týče komunikace, protože jsme zaostávali.

Udržíte v něm Iva Svobodu?
To bude důležité. Jeho šestnáct gólů bychom jen těžko nahrazovali. Je u nás spokojený a snad zůstane.

Aktuálně vedete před Kolínem jen o bod. Bude to ještě otevřené?
Náskok byl i větší a celý podzim jsme na vrcholu nebyli. Otevřený boj to skutečně bude a nepodceňoval bych ani vzadu číhající Velim, která se obdivuhodně zvedla. Jaro bude dost zajímavé. Ale ať je to jakkoliv, avizovali jsme, že se popereme o postup, to některá mužstva neudělala a možná z toho těží. Ale je jasné, že Kolín chce postoupit.


MS v hokeji 2024

Zaměstnání

Střední školy

Biatlon 23/24

Vláda

Témata

Nepřehlédněte