Hradecký Lukáš Cingel (vrpavo) v souboji se Stevenem Delislem ze Sparty.

Hradecký Lukáš Cingel (vrpavo) v souboji se Stevenem Delislem ze Sparty. | foto: ČTK

Zpackaná první třetina ukončila Hradci skvělou domácí sérii

  • 0
Start do poslední čtvrtiny základní části hokejové extraligy si hokejisté Hradce Králové za rámeček určitě nedají. A pokud je řeč o startu, tak to platí téměř doslova, protože všechno zavinila zpackaná první třetina, nejhorší ze strany Hradce v celé sezoně.

V zápase s pražskou Spartou ji totiž Hradec prohrál 0:3 a ve zbývajícím čase domácí díky výborné poslední třetině zápas už jen zdramatizovali. Byla z toho třetí prohra s tímto soupeřem ze čtyř letošních vzájemných duelů, na domácím ledě s ní letos neuhrál ani jediný bod.

„Málo jsme bruslili, všude jsme byli pozdě a oni se na to ani moc nenadřeli,“ popisoval příčinu špatného vstupu do zápasu hradecký útočník Radovan Pavlík.

Právě on byl ve druhé části hry domácím hráčem, který měl největší šanci na snížení třígólového manka z té první. Přesně po 24 minutách hry jel po pěkné příhře Smoleňáka sám na sparťanského gólmana Machovského, ale nepřekonal ho. „Zkoušel jsem mu to dát mezi nohy, ale spíš jsem si měl ještě puk asi potáhnout,“ litoval zmařené šance hradecký útočník.

Brankář Sparty Matěj Machovský zasahuje proti šanci hradeckého Radovana Pavlíka.

Domácí se po první pauze opravdu zmátořili, soupeře ještě víc přestříleli, ale vyložených šancí moc neměli, navíc Machovský byl bezchybný. Chybu udělal až ve 47. minutě, kdy ho z úhlu zaskočil domácí obránce Zámorský. Domácí ožili, najednou byli schopní se dostat do šancí, alespoň snížení bylo několikrát blízko. Přišlo ale až dvě minuty před koncem, když už hráli bez brankáře.

Víc už Hradec nestihl a na svém ledě prohrál poprvé od konce listopadu, po osmi výhrách v řadě. Až dosud nejlepší tým padl v souboji s mužstvem, jenž naopak v letošní extralize patří k nejlepším na hřištích soupeřů.