Fotbalisté Hradce Králové na prvním tréninku v roce 2013.

Fotbalisté Hradce Králové na prvním tréninku v roce 2013. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Fotbalisté Hradce začínají nabírat kondici, připojil se i Klapka

  • 0
Fotbalisty prvoligového FC Hradce Králové čeká pravděpodobně jeden z nejnáročnějších týdnů v přípravě na jarní fázi nejvyšší fotbalové soutěže.

V pondělí totiž zahájili kondiční blok na soustředění v Břízkách na Jablonecku, které je poslední léta už tradičně dějištěm jejich zimního drilu.

"Rozdělíme přípravu do čtyř fází. Ráno budeme chodit do terénů. Odpoledne se vydáme na tamní umělý trávník, takže si hráči užijí i dost fotbalových věcí. Na to navazují cvičení zaměřená na sílu a večer blok zakončíme regenerací," hlásil z Břízek trenér fotbalistů Hradce Králové Jiří Plíšek.

Na soustředění se mu hlásili všichni zdraví hráči včetně nedávných rekonvalescentů Tomáše Malinského a Filipa Klapky. "Část tréninků s námi samozřejmě absolvují," dodal kouč. Chybějí tu jen dlouhodobě zranění, útočníci Pavel Dvořák, Dušan Uškovič a středopolař Jiří Janoušek.

Pro Klapku má být soustředění v Břízkách zvlášť klíčové. Už po konci podzimní části se totiž šéf hradeckého fotbalu Richard Jukl nechal slyšet, že pokud Klapkovo operované koleno nevydrží větší zátěž a záložník tak nebude stoprocentně fit a připraven pomoci týmu, mohl by u Votroků skončit.

"V případě Klapky je to hlavně věc kondice. Čekáme na reakci jeho kolena. Podle zprávy fyzioterapeutky to vypadá, že koleno je zatím stabilní a zátěž může Filip absolvovat," pokračoval Jiří Plíšek.

Hradečtí fotbalisté se během soustředění budou věnovat pouze tvrdému tréninku. Oproti zvyklostem je další přípravný zápas čeká až 23. ledna v rámci posledních bojů ve skupině Zimní Tisport ligy proti Českým Budějovicím.

Klub se v tomto mezidobí poohlíží také po dalších posilách. Nedávno tým opustil se zánětem achilovky testovaný útočník HFK Olomouc Žondra. Plíšek by v kádru mohl uvítat ještě jednoho až dva nové hráče. "Zatím však nic konkrétního není. Kvalitní útočník je jedna z našich priorit," uzavřel Jiří Plíšek.