Tady se koná recepce, jíž se má účastnit český reprezentační tým. Mezi pozvanými je třeba Karel Schwarzenberg, ale i fotbalisté Maier, Kincl a Tomáš Došek. Dívky s brožurkami o národním týmu číhají na hokejisty marně. Hráči se recepce nezúčastní, rozruch tu obstarává vedení reprezentace, její lékaři a představitelé svazu včetně šéfa Vratislava Kulhánka.
Nejdřív se trenéři a šéf svazu neformálně uvítají s velvyslancem Rudolfem Jindrákem, pak dojde na oficiální zahájení recepce. Stačí dva krátké proslovy.
"Při nájezdech ve čtvrtfinále jsem si říkal, že jestli to nedáme, co tady asi dnes s tím jídlem budeme dělat? Navíc by to byla tryzna," říká. "Takhle doufám, že tu v neděli budeme slavit ještě mohutněji."
Pak pozval hosty ke stolům s občerstvením. Podává se třeba rostbíf, různé rolády, losos, borůvkový koláč...
Kouč Růžička zatím podepisuje hokejku, dres a průvodce. "Dřív jsme jako hráči na podobné akce chodili, ale poslední dobou je to na trenérech a vedení týmu. Hráči spíš chtějí odpočívat," říká. Sám večírkům příliš neholduje. "Ale v cizině je to docela příjemné. Dáme si tu řízeček."
A že by si ho při jednotvárné stravě v hotelu dali i hráči? "Oni si něco koupí ve městě,“ říká kouč se smíchem.
Podobných akcí zažil dost. "Dřív to bylo povinné, ale ne dlouhé. Třeba v Moskvě jsme si aspoň dali české jídlo. A perfektní setkání bylo u pana prezidenta po Naganu."