S vařením začal v patnácti letech na internátu v Plzni, o tři roky později si koupil první auto. A nyní? Stále má vysněné sporťáky, na které si dělá zálusk, kamarádům v Karlových Varech pak pomáhá s fungováním oblíbené restaurace.
Kulinářské dovednosti sám předvádí i doma. „Vařím prakticky denně, snažím se pomáhat paní. Beru to jako relax, trochu si u toho odpočinu, upustím ze sebe emoce,“ pochvaluje si Flek, kterého redaktoři MF DNES zvolili hráčem měsíce prosince.
Jaké jídlo rád vaříte?
Oblíbených mám několik. Teď jsem například připravoval kuřecí na kari pastě s kokosovým mlékem, k tomu mrkev, cuketu a jasmínovou rýži. V posledních dnech jsem také dělal zapečené francouzské brambory nebo steaky ze svíčkové. Snažím se to střídat kvůli rozmanitosti.
Kde berete inspiraci? Máte doma kuchařky, sledujete televizní pořady?
Dříve jsem sledoval Ano, šéfe!, ale to už není, co bývalo. Nápady čerpám ze sociálních sítí, hodně sleduju profil Těhotnej kuchař, který v poslední době docela vylétl. Ten mě baví i komentářem.