Pátek 3. dubna 2020, svátek má Richard
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 3. dubna 2020 Richard

Růst salátu a další zeleniny urychlíte v pařeništi. Výroba je snadná

Výroba praktického pařeniště není složitá, se základním vybavením dílny si s ní...

Pokud si vyrobíte pařeniště, klidně ze starých prken a materiálu, co dům dal, můžete za pár týdnů...

Když nakoupíte zbytečně moc zeleniny, využijte ji na ratatouille

Nakonec porci ozdobte bazalkou.

Ratatouille je zeleninové ragú, které je typickým francouzským pokrmem. Přitom toto národní jídlo...

Premium

Bylinky v zajetí kuchyně či terasy, to je vaše radost na talíři

Kdykoliv po ruce, čerstvé a voňavé. Ta trocha péče se určitě vyplatí a třeba v...

Každá správná kuchařka sáhne při vaření po čerstvých bylinkách, které dají pokrmu nezaměnitelnou...

Chleba podle čtenářů: nemusí být kvasový, i z droždí může být luxusní

Chleba se semínky

Výzva, abyste posílali své pekařské výtvory, nám doslova zaplnila e-mailové schránky. Z toho je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Lilek jako jídlo i lék, který vypěstujete i u nás. Jen potřebuje teplo

Lilek vejcoplodý je zelenina mj. příbuzná s rajčaty. Potřebuje hodně tepla,...

Nezáleží na tom, jestli lilek vejcoplodý neboli baklažán považujete za zeleninu, nebo ovoce. Můžete...

Velký seznam: Co čím nahradit při pečení, ať nemusíte zbytečně do obchodu

Někdy se stane, že začnete péct a zjistíte, že některé suroviny chybí.

Je to běžná situace. Dáte se do pečení nebo vaření a zjistíte, že vám něco do receptu chybí....

Zoo Praha je zavřená, využijte alespoň každodenní kratičká nakouknutí

Zoo Praha je zavřená, využijte alespoň každodenní kratičká nakouknutí

DoporučujemeVstupní brány Zoo Praha se sice kvůli karanténě pro návštěvníky zavřely, život za nimi se ovšem nezastavil....

Premium

Bez lidí se zvířata nudí, říká Bobek. Na začátku pandemie byli podle něj lovci

Miroslav Bobek, ředitel ZOO Praha, u vstupu do prázdné zahrady. Říká, že když...

Zdálo by se, že si teď ředitel pražské zoo Miroslav Bobek může vychutnávat procházky zahradou, aniž...

KVÍZ: Znáte nekrásnější zahrady světa? Seznamte se, jsou inspirativní

Milujete zeleň a procházky po krásných zahradách jsou pro vás čirou radostí? Přijměte pozvání na...

Pleníme spíž: nenechte zásobu brambor zkazit. Uvařte šulánky

Bramborové šulánky jsou geniálně jednoduchým jídlem našich babiček, které můžete podávat ve sladké...

VIDEO: Krásné počasí slibuje, že se sloní holčička brzy proběhne venku

Je krásná, začíná být velmi živá a nádherně pije od mámy. Nic jiného se od ní zatím ani neočekává,...

Rohlíčky máme obzvláště vypečené, dokazují čtenáři svými příspěvky

Na naši výzvu, aby čtenáři posílali výsledky domácího pečení, zareagovalo mnoho čtenářů. Dělí se...

Těžké začátky „branibor“ v Čechách. Zpočátku je dávali jenom prasatům

V krizi umí nasytit davy. Chutnaly už Inkům před osmi tisíci lety. Bramborami, dříve nazývanými...

OBRAZEM: Prohlédněte si mláďata v Zoo Praha alespoň na fotografiích

Jako každoročně probíhá jaro v pražské zoo ve znamení mláďat, jen chybí návštěvníci, kterým by se...

Když se vám mlží brýle při nošení roušky, pomůže jar i pěna na holení

Že se mají nosit roušky, všichni vědí. Ale že to přinese problémy lidem s brýlemi, se zjistilo až...

Premium

Je čas na vertikutaci. Těšte se na hebký trávník, až budete běhat bosky

Zahrada po zimě očekává péči. Patří k ní například i vertikutace trávníku. Dostane ho do kondice a...

Krmítko v americkém Ohiu

V pražské zoo se nad ránem narodilo slůně, další přírůstek je na cestě

V pražské zoo se nad ránem narodilo slůně. Matkou nového přírůstku do Údolí slonů je slonice...

Otázky a odpovědi: V době koronaviru si dávejte pozor na domácí mazlíčky

Opatření proti šíření nového typu koronaviru dopadají i na majitele zvířat, prokázáno už totiž bylo...

Upečte rohlíky nebo chleba a pochlubte se jimi, nejlepší recepty ukážeme

Proč chodit do obchodu pro základní pečivo a vystavovat se možné nákaze, když si ho lehce můžete...

Co uvaří i děti: špagety s rajčaty svedou, i když musíte do práce

Mnoho rodičů musí nechat děti doma samotné, kde se musí o oběd postarat samy. Větší děti to mohou...

Výtvarka i dílny v jednom. Zapojte děti do výroby hraček, zabaví se

Nejenže se děti při práci se dřevem a barvami zabaví, spoustu se toho mohou naučit. A hračka...

Vraťte se k domácímu kváskovému chlebu, teď je na to více času

V těžkých dobách se ukazuje, že invence nám není cizí. A když něčeho není dostatek, umíme si...

Když nemůžete sehnat droždí, vyrobte si ho z jablek nebo brambor

I tak základní surovina, jako je droždí, v současné době v obchodech občas chybí. Je to tím, že...

VIDEO: Improvizovanou ochrannou masku vyrobíte i z vybavení pro potápěče

Výtvarník Vladimír Svozil z Písku si s ochranou obličeje před koronavirem poradil po svém a zabil...

Umíme jen vařit, říká Pohlreich. S Punčochářem rozváží jídlo záchranářům

Dobře si uvědomuje, že to, co se zastaví úplně, se bude rozhýbávat hodně špatně. Proto nejdřív...

Zázvorový panák i medvědí česnek. Vitaminové bomby přímo od šéfkuchaře

Pokud máte to štěstí a bylinky vám rostou hned za domem, na dvorku nebo cestou do obchodu, využijte...

Aplikace pro nesnědené jídlo zachraňuje restauracím byznys i pomáhá

Bezmála sto padesát nových restaurací využilo možnost nabízet své jídlo prostřednictvím aplikace...

Zoo Praha je zavřená, využijte alespoň každodenní kratičká nakouknutí

Vstupní brány Zoo Praha se sice kvůli karanténě pro návštěvníky zavřely, život za nimi se ovšem...

Premium

Velká přírodní revoluce, na lesy a louky přichází jaro. Jak to poznáme?

Kdo chodí po světě s otevřenýma očima, ten kolem sebe může často spatřit zázraky. Stačí se podívat,...

VIDEO: Upečte si veku na chlebíčky s vítězkou soutěže Peče celá země

„Chlebíčky mají být potěchou pro oko i explozí chuti,“ zaznělo minulou sobotu ve finálovém díle...

Teplé počasí láká do hobbymarketů zahrádkáře. Ale dovnitř nesmějí

Teplé počasí láká zahrádkáře ven, zvlášť když teď mnozí mají více času pro rýpání se v půdě. Podle...

Premium

Pes a pán ať jedí totéž, doporučuje autorka kuchařek Kristina Šemberová

Jako mladá autorka toho má za sebou poměrně dost. Kristina Šemberová se podílela na editaci...

Už i Pohlreich nabízí jídlo s sebou. Ale nechce, aby se rozblemcalo

Rozvoz jídla je jedna z cest, jak zachránit restauraci v době nouze, kdy je povinně zavřená. Na...

Máte nadměrné zásoby jídla? Je velká šance, že ho nakonec vyhodíte

Mít zásobu jídla v domácí spíži sice dodává klidu a jistoty, je však pravdou, že nadměrné zásoby se...

Bavlněná rouška snadno a rychle. Improvizujte s tím, co najdete doma

Roušky chybí na trhu už pár týdnů, ale i kdybyste nějaké měli doma, stačily by na pár dní. A tak se...

Šafrán v Lačnově vykvetl dřív, na louku se kvůli koronaviru nesmí chodit

Na loukách a v zahradách v Lačnově na Vsetínsku rozkvetl vzácný šafrán bělokvětý. Obec však do...

Vypěstujte si na zahradě vlastní hlívu. Zkuste špalek nebo slámu

Falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné si oblíbilo mnoho hospodyní. Jak kvůli chuti, tak kvůli...

Najdete na iDNES.cz