náhledy
Jedle korejská: Šišky jedlí se pyšní překrásnými barvami. Na dekorace jsou bohužel nevhodné, rozpadají se ještě na stromě.
Autor: Profimedia.cz
Smrk ztepilý: Smrkové šišky se v teple rychle otevírají, v chladu se opět uzavřou. V mládí rostou nahoru a jsou fialové, později převisají.
Autor: Profimedia.cz
Borovice himálajská: Neobvykle podlouhlé šišky a dlouhé převislé jehlice činí z tohoto druhu jednu z nejkrásnějších borovic.
Autor: Profimedia.cz
Thuje neboli zeravy znáte nejčastěji ze živých plotů.
Autor: Profimedia.cz
Smrk ztepilý: Smrkové šišky se v teple rychle otevírají, v chladu se opět uzavřou. V mládí rostou nahoru a jsou fialové, později převisají.
Autor: Profimedia.cz
Thuje: Různé kultivary thují se často používají na živé ploty. Ostříhané chvoje nesou množství drobných šišek.
Autor: Profimedia.cz
Borovice limba. Kompaktní šišky menší velikosti jsou skvělé jako dekorace na adventní věnce. Působivé jsou i na větvích.
Autor: Profimedia.cz
Douglaska tisolistá: Měkké, jakoby roztřepené šišky douglasky působí v aranžích roztomile. Jehlice voní po citrusech.
Autor: Profimedia.cz
Borovice je ideální do vázy, protože neopadává.
Autor: Profimedia.cz
Jedle je skvělá na tvorbu věnečků, protože má ploché větvičky, které pak netrčí do stran.
Autor: Profimedia.cz
Smrk pichlavý už se jako vánoční stromeček moc nepoužívá, protože rychle opadává.
Autor: Profimedia.cz