náhledy
Jakub Filip, chovatel žížal
Autor: Radomír Dohnal
Chov žížal obnáší dodávky od dvacetikilových pytlů po mnohatunové zavážky.
Autor: Radomír Dohnal
V jednom kile násady se hemží kolem 50 až 80 exemplářů žížal.
Autor: Radomír Dohnal
Před světlem a sluncem ale s nečekanou rychlostí prchají.
Autor: Radomír Dohnal
Citrusové plody ani slupky od banánů žížalám nevadí, jejich trávení si s nimi poradí.
Autor: Radomír Dohnal
Malá nažloutlá pecka není pecka, ale žížalí kokon.
Autor: Radomír Dohnal
Podobně nepatrná je i vykulená žížala.
Autor: Radomír Dohnal
Čerstvý hnůj je trochu problém. „Pokud vás z něj štípe v nose, je v něm pořád ještě i čpavek.“
Autor: Radomír Dohnal
Hromada vermikompostu vznikne bez větší námahy. Jen díky práci žížal.
Autor: Radomír Dohnal
Výsledný substrát, „naturhumus“, je zcela bez patogenů a choroboplodných zárodků.
Autor: Radomír Dohnal
„V šestnácti letech jsem vidle a žížaly bytostně nenáviděl,“ říká chovatel z Lužic
Autor: Radomír Dohnal