Diskuze
Sedm hlavních zásad, jak správně vykvasit švestky na slivovici
Děkujeme za pochopení.
Radez.
Bude dražší pálení po novým roce?
Nevíte jesi se schválením toho balíčku dneska bude větší daň za pálení po novým roce? To bude ne, když tam je cosi s daní z lihu ne?
noether
Nojono, Mládá Fronta Dnes ....
Trnky by peckovali - to je ale hovadina, ale nějak pozapomněli, že hotovou pálenku je třeba nechat odvětrat.... Nojono, MDF!
MH4
Re: Nojono, Mládá Fronta Dnes ....
Když někdo má třeba 5 beček kvasu, tak už vidím, jak to někdo peckuje nebo zbavuje jadřinců :O)
Článek psal jedinec, který slivovicu (kvas) nikdy nepřipravoval.
Opravy neúplných informací:
1) Trnky se nevypeckovávají, jen se pomačkají. Autor nezdůraznil, že při mačkání se nesmí pecky rozdrtit - kvůli hořkému jádru.
2) Ohledně kvasných nádob autor nezmínil, že není vhodné umísťovat kvas v malých bečkách, ale v min. 100 litrových a větších. Čím větší, tím líp, ovšem pak už nastupuje problém s manipulací.
3) Autor píše o teplotě kvašení 15 °C, což je ideální, ale nezdůraznil, že tato teplota musí být konstantní. Proto je vhodné kvas umístit v nějaké místnosti s konstantní teplotou a ne venku, kde teplota kmitá od 7 °C v noci k 25 °C přes den. 4) Autor vůbec nezmiňuje, že je ideální bečku udělat najednou a když to nejde, tak v žádném případě kvas nemíchat. Suma sumárum, podle tohoto článku byste určitě neudělali dobrou slivovicu, protože na její kvalitu má kvalitní kvas zcela zásadní vliv.
hrabe.zeppelin
No kua
jsem prazak a na Slovacku mam par dobrych kamaradu. Az jim to s tim odpeckovanim a odstopkovanim dam precist, tak se poserou smichy... Zkuste pani redaktorko neco jineho nez nejaky svinstvo z Tesca. Na Morave vedi, jak na to...
kavinek
Odstopkovat to jde,
ale odpeckovat opravdu jen na švestkový koláč.
Pictus
Boha jeho
Vážená paní autorko, ste sa asi podělala v kině, néé? Odpeckovávat, to snáď nemyslíte vážně? :-))) Šak dojeďte negdy na Moravu, pálit už sa začíná příští týden, tak sa možete podívat, jak na to, abyste zas nevyplodila nejaké ty capoviny.
ladik20
Re: Boha jeho
Taktak, a jak jí bude šmakovat aj co to bude vonět po peckách :)
Miky83
To jsou rady!
Fakt psycho...člověk, který má sto stromů s trnkama je rád, že to vůbec všechno posbírá. A představa, že bude každou zvlášť preparovat, je fakt hororová.
borax1
to nééé
Tož nevím, vylupovat pecky, ste sa zbláznili, šak by ně ruky upadly....tolikých beček letos!
gagaryn
***
Jednou byla soutěž kuriozních pálenek a vyhrála jízdenkovice. Byla vyrobená ze starých železničních jízdenek.
Radez.
Prej bez pecek
V tej Praze už nevěděj co by vymejšleli za nesmysly. Kdybych měl všechny sudy co mám doma vypeckovávat, tak už mi to dvakrát vykvasí.
marka40
Re: Prej bez pecek
přesně na to jsem myslela, když jsem článek četla.
MH4
Re: Prej
No co kulíš oči, v každé dědině bys našla pálenic, to bys teprv kulila oči. Ty "černé" pálenice však mají i policajti a policejní papaláši, takže paliči jsou hájení, pokud si zrovna někdo s někým nevyřizuje účty (aspoň tedy na zlínsku)
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....
Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni
Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...
Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště
Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...
Liška byla nejlepším přítelem člověka, dřív než domestikoval psy, tvrdí studie
Lidé kdysi patrně chovali lišky jako domácí mazlíčky dávno předtím, než se na scéně objevili...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!