náhledy
Francouzský koláč z jablek? Nic složitého. Jí se ještě horký a rozhodně stojí za to ho vyzkoušet.
Autor: Martina Čermáková
Kombinace pečených teplých jablek a skořice vás příjemně zahřeje.
Autor: Martina Čermáková
Z těsta uleželého v lednici vyválejte plát a formu na koláč jím vyložte.
Autor: Martina Čermáková
Na těsto poskládejte vychlazené dílky jablek.
Autor: Martina Čermáková
Dílky jablek vyskládejte pěkně dokola.
Autor: Martina Čermáková
Jablka polijte smetanou rozšlehanou s vajíčky (viz recept).
Autor: Martina Čermáková
Nakonec koláč ještě posypte skořicí.
Autor: Martina Čermáková
Koláč pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba hodinu.
Autor: Martina Čermáková
V konvektomatu je koláč hotový zhruba za 40 minut, při teplotě 180 °C.
Autor: Martina Čermáková
Jablečný koláč servírujte hned po vytažení z trouby.
Autor: Martina Čermáková
Kombinace teplých pečených jablek se smetanou a skořicí je úžasná, pěkně vás zahřeje.
Autor: Martina Čermáková
Hraběnčin štrúdl se doporučuje krájet až druhý den, protože je hodně křehký.
Autor: Martina Čermáková
Hraběnčin štrúdl je nadýchaný křehký moučník, který ocení nároční mlsalové.
Autor: Martina Čermáková
Hraběnčin jablkový štrúdl
Autor: Martina Čermáková
Jednoduchá jablečná buchta na plech je rychlý moučník, jednoduchý na přípravu.
Autor: Martina Čermáková
Jablečná buchta
Autor: Martina Čermáková
Jadernička moravská je stará odrůda, která se pro svoji šťavnatost velice dobře hodí na mošt. Narazíte na ni ale už jen málokde.
Autor: Martina Čermáková
Zrekonstruovaná sušárna ovoce
Autor: Martina Čermáková
Jan Talaš se v létě zasloužil o zrekonstruování místní tradiční valašské sušírny ovoce a teď se v ní topí téměř každý den.
Autor: Martina Čermáková
Sušící se křížaly v tradiční valašské sušírně
Autor: Martina Čermáková
Křážaly, to jsou ideální zásoby na zimu.
Autor: Martina Čermáková
Křížaly z tradiční valašské sušírny v Hostětíně
Autor: Martina Čermáková