Křehké lístky mladých sazenic jsou díky své sladkosti a křehkosti nejen pro plzáky nejlákavější. | foto: Getty Images

Proti plzákům bojujte lopatkou či vroucí vodou. A pak je zkompostujte

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Malakoložka Dagmar Říhová už před několika lety doporučovala jako nejúčinnější způsob likvidace plzáků španělských jejich sběr a dekapitaci, případně spaření vroucí vodou. Platí to na tyto žravé nájezdníky stále? A jak vybírat mezi dostupnými přípravky, abyste neohrozili domácí mazlíčky?

Plzák španělský je pro řadu zahrádkářů doslova noční můrou, obzvlášť pokud je zaměstnává každý večer jejich sběr a následná likvidace. Přes den je zahlédnete na své zahradě jen výjimečně, zato večer vylézají hladoví ze svých úkrytů a vyrážejí na pastvu na záhony. A není větší zadostiučinění, než jim cestu za chutnými sousty překazit, ač vás to stojí tisíckrát ohnutý hřbet. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se