náhledy
Červená řepa, špenát, rukola. Listové zeleniny, které lze i v srpnu vysévat přímo na záhon, případně předpěstovat sazeničky ze semínka. Zajistíte si podzimní i zimní přísun čerstvé zeleniny do kuchyně, jen v chladnějších oblastech bude potřeba ochránit je přikrytím.
Autor: Profimedia.cz
Saláty klidně dopěstujete na vyvýšených záhonech, přijdou-li první mrazíky, přikryjete je fólií.
Autor: Profimedia.cz
Červenou řepu si ideálně předpěstujte a jakmile jí vyraší první pravé lístky, i s kořenovým balem ji vysaďte na záhon.
Autor: Profimedia.cz
Červenou řepu si ideálně předpěstujte a jakmile jí vyraší první pravé lístky, i s kořenovm balem ji vysaďte na záhon.
Autor: Profimedia.cz
Červenou řepu může vysít i přímo na záhon a postupně vyjednotit - i takto získané čestvé lístky uplatníte v kuchyni. Rostlinky, které zůstanou na záhoně, necháte dorůst.
Autor: Profimedia.cz
Kozlíček polní neboli polníček je ideální zimní zelenina, které nevadí ani sníh (i ve volné přírodě ho můžete najít). Pro zimní sklizeň ho můžete přikrýt netkanou textilií.
Autor: Martina Čermáková
Endivie neboli čekanka štěrbák (to střapaté vpravo dole) je spolu s nejrůznějšími druhy salátů také vhodná k letnímu výsevu.
Autor: Profimedia.cz
Ještě jste výsevy na přelomu léta a podzimu nezkoušeli? Je to podobné, jako když vyséváte brzy zjara, využít můžete i fóliovník nebo skleník. Zvlášť toho by byla škoda nevyužít, když vám může zajistit přísun zeleniny po celou zimu.
Autor: Profimedia.cz
I mangold lze jako listovou zeleninu sklízet po jednotlivých lístech, na podzim i v zimě se v kuchyni budou hodit.
Autor: Getty Images
Tuříny jsou k letním výsevům také vhodné, záleží i na výběru odrůdy.
Autor: Getty Images
K letnímu výsevu se hodí i některé odrůdy mrkví. I kdyby vám stihly narůst jen do velikosti baby mrkviček, má to smysl. (Vzadu na záhonu červená řepa, z níž v kuchyni také využijete i listy.)
Autor: Profimedia.cz