náhledy
Zahradnice Radka Votavová vysvětluje pro Receptář, že stejně jako po ostříhání obrážejí vrby, umí to třeba javor, lípa, vrba, bříza, líska či olše.
Autor: Primadoma.cz
Stromky se silnějším kmenem už mají bohatý kořenový systém, takře obrážejí rychleji a za pár let je opět můžete seříznout.
Autor: Primadoma.cz
Vrbová plantáž, každoroční zdroj čerstvých proutků. Pokud je necháte zesílit, jsou z nich pěkná polína, která se jen nařežou, štípat ani nepotřebují (i když i to jde krásně lehce).
Autor: Profimedia.cz
I ze sadu či zahrady se vše dá zpracovat. Po ořezu stromů stačí nařezat silnější větve na polínka, slabší zmulčovat a buď je můžete přihodit do kompostu, nebo použít jako mulč na záhony.
Autor: MAFRA
Takto vypadají lísky pět let po seříznutí. V podstatě to vychází tak, že z nich můžete dřevo sklízet zhruba každých deset let.
Autor: Profimedia.cz
Záleží jen na vás, jak moc kmínky ve svém kopicovacím remízku necháte zmohutnět a jak silné klády budete „sklízet“.
Autor: Profimedia.cz
Záleží jen na vás, jak moc kmínky necháte zmohutnět a jak silné klády „sklidíte“.
Autor: Profimedia.cz
Zahradnice Radka Votavová ukazuje plantáž, kde už pařezy pěkně obrážejí, a za pár let bude možné „sklidit“ další várku dřeva.
Autor: Primadoma.cz
Větve se kolem čerstvě seříznutých pařezů dávají schválně, aby divoká zveř neokusovala nově obrážející pařízky.
Autor: Primadoma.cz
Větve se kolem čerstvě seříznutých pařezů dávají schválně, aby divoká zveř neokusovala nově obrážející pařízky.
Autor: Primadoma.cz
Na kopicování se hodí listnaté stromy, jako jsou vrby, javory, lípa, bříza, líska či olše.
Autor: Primadoma.cz
Kmínek seříznete, naporcujete a seříznutý pařízek ochráníte před divokou zvěří přikrytím klestím.
Autor: Primadoma.cz