náhledy
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich
Autor: www.sefnagrilu.cz
Bifteky s vůní jalovce podle Zdeňka Pohlreicha
Autor: www.sefnagrilu.cz
Maso na grilu zásadně obracejte kleštěmi, nepoužívejte vidličku. Štáva by vytekla.
Hotový steak se má nechat po sejmutí z grilu chvilku odpočinout, aby se šťáva rozlila zpět do celého steaku.
Hrubá mořská sůl je podle Pohlreicha na ochucení hotového steaku ideální.
Správně upečený steak musí zůstat uvnitř narůžovělý a měkoučký, tak zvaně "medium", říká Zdeněk Pohlreich.
Zdeněk Pohlreich ukazuje, jak má (na fotografii vlevo) a nemá (vpravo) vypadat T-bone steak.
Zdeněk Pohlreich ukazuje, jak má (na fotografii vlevo) a nemá (vpravo) vypadat T-bone steak.
Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.
Autor: www.sefnagrilu.cz
Do nezralého masa prst neotisknete ani náhodou...
Autor: www.sefnagrilu.cz
Vyzrálost masa vyzkoušíte jednoduše - otiskem prstu.
Autor: www.sefnagrilu.cz
Ve správně vyzrálém mase otisk prstu zůstane.
Autor: www.sefnagrilu.cz
Na gril vybírejte maso s mramorováním, tedy prorostlé tukem.
Autor: www.sefnagrilu.cz