náhledy
Zasloužená odměna po letech budování. Spoluzakladatel aquaponické farmy Honza Dušek s rybím burgerem (dát si ho můžete třeba v rybím bistru v Dejvicích). Ještě v roce 2016 pracoval v korporátu, v budování aquaponické farmy budoucnosti ovšem viděl větší smysl.
Autor: Martin Koubek
Zasloužená odměna po letech budování: farma produkuje kvalitní rybí maso, čerstvou zeleninu i tzv. mikrogreens. Skleník v pozadí je vytápěný přebytkovým teplem z aquaponického provozu.
Autor: Martin Koubek
Hala s listovovou zeleninou a bylinkami, jinak také 1. patro bývalého kravína, jehož přízemí obsadily ryby. Z jejich přefiltrovaného trusu jsou rostliny živeny. Na snímku vzadu zleva zakladatelé Michal Hrášek a Jan Dušek, uprostřed Petr Velich.
Autor: Martin Koubek
Kádě s mladými rybami v aquaponickém provozu Rybí zahrady.
Autor: Martin Koubek
Ryby si tu od jiker piplají sami, což není jednoduché, proto se tu na technologii odchovu poctivě pracuje.
Autor: Martin Koubek
Sumeček africký v plné kráse. Jeden z těch chovných, který se stará o další generace.
Autor: Martin Koubek
Tilápie nilská
Autor: Martin Koubek
Hala s bylinkami a listovou zeleninou
Autor: Martin Koubek
Mangold je jedním z těch druhů zeleniny, které můžete sklízet postupně, po jednotlivých lístech. Můžete tak skvěle regulovat sklizeň podle potřeby.
Autor: Martin Koubek
Mikrogreens. I těm se na farmě v Lážovicích daří.
Autor: Martin Koubek
Samostatná hala s káděmi plnými ryb.
Autor: Martin Koubek
Jakmile se sumečkům hodí krmení, začne se doslova vařit voda.
Autor: Martin Koubek
Sumečci afričtí při krmení
Autor: Martin Koubek
Ještě před pár okamžiky byla hladina plná krmení...
Autor: Martin Koubek
xxx
Autor: Martin Koubek
Listová zelenina v obřím skleníku, který je vytápěný zbytkovým teelm z aquaponicého provozu. I ten tedy může fungovat a produkovat celoročně.
Autor: Martin Koubek
V sadbovačích se vypiplají jednotlivá semínka rostlin: bylinek, salátů, feferonek či listové zeleniny.
Autor: Martin Koubek
Saláty i bylinky si na farmě piplají ze semínek a předpěstovávají si sazeničky.
Autor: Martin Koubek
Bazalce se tu daří, tak obrovské listy jen tak neuvidíte. Na farmě z ní vyrábějí vlastní pesto.
Autor: Martin Koubek
Mangold je jedním z těch druhů zeleniny, které můžete sklízet postupně, po jednotlivých lístech. Můžete tak skvěle regulovat sklizeň podle potřeby.
Autor: Martin Koubek
Agaponicky se samozřejmě dají pěstovat třeba i papriky.
Autor: Martin Koubek
Ryby si tu od jiker piplají sami, což není jednoduché, proto se tu na technologii odchovu poctivě pracuje.
Autor: Martin Koubek
Takhle si na farmě vypiplávají vlastní potěr sumečků afrických. Pod kontrolou musí být každá rybička.
Autor: Martin Koubek
Rybí potěr se neustále kontroluje, protože každá rybka roste jinak rychle. Ty největší se odlovují, aby měly šanci vyrůst i ty odstatní.
Autor: Martin Koubek
Potěr tilápií. Také vlastní odchov rybí zahrady.
Autor: Martin Koubek
Rybář se prostě nezapře. Petr Velich je ale především opravdový odborník na chov a odchov ryb, takže se v práci na farmě doslova našel.
Autor: Martin Koubek
Bručoun australský (vlevo v akváriu) je další rybou, kterou chce Rybí zahrada zařadit do své nabídky. Zatím se ho učí chovat a rozmnožovat.
Autor: Martin Koubek
Ryby si tu od jiker piplají sami, což není jednoduché, proto se tu na technologii odchovu poctivě pracuje.
Autor: Martin Koubek
Sumeček žraločí
Autor: Martin Koubek
Sumeček africký má lahodné maso bez kostí, což je jeden z důvodů, proč ho milují děti. Pokud jeho maso pochází z pocitvé aquaponické farmy, víte, co jíte.
Autor: Martin Koubek
Měli jste někdy rybí burger? Tenhle zkuste, stojí to za to.
Autor: Martin Koubek
Komu by nechutnalo rybí maso, které je jemné a není cítit rybinou.
Autor: Martin Koubek
Rybí hranolky či řízečky jsou skvělé s křehkým salátem, který vyrostl právě díky chovu ryb.
Autor: Martin Koubek
Rybí maso si v Rybí zahradě zpracovávají sami, dokonce i udí. Uzené maso je skvělé třeba na jednohubky.
Autor: Martin Koubek