VIDEO: Zdražili mu žrádlo pro psy, tak ho začal sám vařit a rozvážet

aktualizováno 
Omar Tharwat z Káhiry originálně vyřešil zdražování žrádla pro psy. Spočítal si, že levnější je sám ho vařit. Nakonec si z toho udělal byznys a vaří i rozváží ho po celém městě pro lidi, kteří mají stejný problém.

„Když žijete s domácím mazlíčkem, víte, že jsou to velmi oddaní tvorové a zaslouží, abychom se o ně dobře starali. Když zdražily konzervy se psím žrádlem, vyplatí se jim vařit doma,“ říká Otmar.

Jakmile začal vyvařování praktikovat, uvědomil si, že by to mohlo vyhovovat i dalším majitelům domácích mazlíčků, a postavil si na tom své podnikání. Založil rozvážkovou službu. „I když ceny stále stoupají, já se snažím své jídlo nezdražovat, protože si uvědomuji, že by lidé vyšší ceny už nebyli schopni zaplatit,“ tvrdí.

Zatímco v Káhiře je tento způsob podnikání nový, ve světě se najde hodně lokalit, kde se majitelé snaží zařídit svým mazlíčkům stravu kvalitativně stejnou, jako by jedli i sami. Dokonce jsme nedávno psali o příběhu provozovatelky bývalé vývařovny, která ji proměnila na provozovnu rozvážkové kantýny pro psy (více najdete zde).

Podívejte se, jak česká podnikatelka vaří pro pejsky luxusní hotovky.

A že jsou fanoušci mazlíčků pro své kamarády schopní udělat cokoliv, dokazuje i celkový byznys s hračkami, oblečením i žrádlem, které už neobsahuje jen základní krmivo, ale i pamlsky (o speciální zmrzlině pro psy čtěte zde) či různé holistické verze krmení. Jako u lidí i u mazlíčků existují různé směry a trendy, od granulí až po barf stravu. Nakonec tak vyjde žrádlo pro zvíře možná víc než strava pro majitele.

Autor:

Nejčtenější

Chtěla kocoura na mazlení, on na ni místo toho útočí. I na vnoučata

Ačkoliv působí jako agresor, podle Kláry kocour Mazlík ve skutečnosti jen...

Šestiletý kocour důchodkyně z Milevska se sice jmenuje Mazlík, ovšem jakémukoliv souznění se svým jménem se úspěšně...

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Když i v Praze napadne sníh, mění se zoo v pohádkovou krajinu

Smečka vlků eurasijských

I na metropoli se v posledních dnech sem tam sype sníh a trojská kotlina tak nabízí i hodně nezvyklé pohledy. Copak vlk...

Kastrace je pojistkou proti množení a utrpení koček, lze ji proplatit

Toto koťátko se našlo odložené u popelnic (spolu se svou matkou s třemi...

Přeplněné kočičí útulky, koťata odhozená do popelnic či do škarpy, zvířata žijící na ulici. Stav, který způsobil...

Chtěla kocoura na mazlení, on na ni místo toho útočí. I na vnoučata

Ačkoliv působí jako agresor, podle Kláry kocour Mazlík ve skutečnosti jen...

Šestiletý kocour důchodkyně z Milevska se sice jmenuje Mazlík, ovšem jakémukoliv souznění se svým jménem se úspěšně...

Nevíte, co vařit? Inspirujte se
Nevíte, co vařit? Inspirujte se

Uvařte rodině něco dobrého.

Najdete na iDNES.cz